BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Akaydın MHP'yi pişman etti!

Antalya MHP İl Başkanı Adnan Kaya, işçi borçlarının ödenmesi için CHP'li Başkan'a yetki vermelerinin hata olduğunu itiraf etti.

Abone ol

Antalya MHP İl Başkanı Adnan Kaya, işçi borçlarının ödenmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'a 25 milyon TL borçlanma yetkisi konusunda destek vermekten pişman olduklarını açıkladı. Kaya, kredinin, işçi borçlarında kullanılması gerekirken Işıklar bölgesinde kaldırım taşı döşendiğini ifade etti.

MHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Adnan Kaya, Antalya'daki yerel belediyelerin bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Kaya, yeni ilçe olan Döşemealtı ve Aksu Belediyesi'ne bir yıl daha süre tanınması gerektiğini, ancak diğer belediyelerin hiç bir şekilde Antalya'ya hizmet etmediğini belirti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü de hizmet yapmamakla suçlayan Adnan Kaya, "Tütüncü, şovanist yapısıyla açılışlardan açılışlara, şölenlerden şölenlere giderek gazetede, medyada yer buluyor. Onun dışında da yaptığı bir icraat göremiyoruz." dedi.

Yeni ilçe olan Döşemealtı ve Aksu Belediyesi gibi belediyelerin çalışmaya gayret ettiğini belirten Kaya, bu belediyelere bir yıl daha süre vermek gerektiğini, henüz çok fazla hizmet yapabilmeleri için erken olduğunu söyledi.

AK Partili olmayan ve çok zor şartlarda hizmet üretmeye çalışan belediye başkanlarını kutladığını ifade eden Adnan Kaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin borç bahanesi olduğunu belirtti. Kaya, şöyle devam etti:

"Borç bahanesinden dolayı da adam hiç bir şey yapmıyor. Onlara, belediyede çalışan işçilerin borcunun ödenmesi için 25 milyon liralık bir borçlanma yetkisi vermiştik. Bunu da belediye işçilerinin paralarını alma maksadıyla verdik. Fakat bugün bakıyoruz ki hoca işçilerin parasında kırpıntı diyeceğimiz 300-500'er milyonluk rakam ödemiş, diğer kalan borçlarını ödememiş diğer kalan parayı kalkmış Işıklar Caddesi'nde kaldırım yapıyor. O desteği verdiğimizden dolayı ben pişmanım."