BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  EKONOMİ

Faizler iki haftanın en düşük seviyesinde

Tahvil-bono piyasasında iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 10,99 ile son iki haftanın en düşük seviyesini gördü.

Abone ol

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) güvercin tondaki açıklamaları, Japonya Merkez Bankasının (BoJ) sürpriz bir şekilde faizleri eksi bölgeye çekmesi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş küresel piyasalarda risk iştahını artırırken, gelişmekte olan ülkelere giriş olmasını sağlıyor.

Dün güne yüzde 11,15 seviyesinden başlayan iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi gelen alımlarla yüzde 11,07'ye kadar geriledi ve günü açılışına göre 9 baz puan düşüşle yüzde 11,11'den tamamlamıştı. Bu sabah Japonya Merkez Bankasının (BoJ) sürpriz bir şekilde faizleri eksi bölgeye çekmesi gelişmekte olan ülkelere ilişkin iyimserliğin artarak devam etmesini sağladı.

Bu nedenle gösterge faizlerde düşüş bugün de sürerken, iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 10,99'a gerileyerek son 2 haftanın en düşük seviyesini gördü. Şu dakikalarda iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11'in altında işlem görürken, 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 10,78 seviyesinde hareket ediyor. Analistler, artan risk iştahıyla birlikte kurda geri çekilmenin devam etmesi durumunda iki yıllık tahvil faizlerinde yüzde 10,50 - 10,60 seviyelerinin görülebileceğini ifade ediyor.