BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  MAGAZİN

Fahriye Evcen'in en büyük hayali

Ünlü genç oyuncu Fahriye Evcen Türkiye'deki sistemden farklı bir kreş açma hayalini anlattı.

Abone ol

Dilara Endican hazırlayıp sunduğu "Hay Hay Buyursun Gelsin" programına bu hafta ünlü oyuncu Fahriye Evcen katıldı. Rol aldığı "Yaprak Dökümü" dizisi ünlenen Fahriye Evcen programda samimi açıklamalar yaptı.

"Evim Sensin" filminde "Sen Yarim İdun" adlı Karadeniz Türküsü'nü seslendiren ve sesi oldukça beğenilen Fahriye Evcen, çocukluğunda eline kağıttan mikrofonlar yaparak şarkılar söylediğini belirtti.

Kendisine sürpriz olarak programa katılan piyano ve şan eğitmeni Ahmet Serkan’ın gitarı eşliğinde, Sezen Aksu’nun “Vazgeçtim” ve “Her Şeyi Yak” şarkıları ve "Sen Yarim İdun" türküsünü de akapella olarak programda seslendirdi. Fahriye Evcen, ayrıca TV’de ilk kez İnglizce bir şarkı da söyledi. Amy Winehouse’un “You Know I'm No Good” şarkısını söyleyen Evcen'in performansı izleyiciden tam not aldı.

Ünlü oyuncu, 2005 yılında ilk kez kemara karşına geçtiği "Asla Unutma" dizisinde yaşadıklarını da şu şekilde anlattı: "İlk kez kamera karşına geçmişim ve Göksel Arsoy ile sahnem var. Heyecandan Ve Göksel Arsoy'u izlemekten oynamıyorum. Yönetmen sahneyi defalarca kesmek zorunda kaldı. Göksel Arsoy da, “Kızım nereye dalıyorsun, alnıma mı bakıyorsun, gözlerime mi” diye beni uyardı."

En büyük zevkinin müzeleri ve resim- heykel sergilerini gezmek olduğunu belirten oyuncu, Almanya’da Sosyoloji okurken aldığı oyunculuk teklifinin ardından, kendisini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde bulduğunu ifade ederken, ders dinlemenin kendisi için terapi gibi olduğunu, okulda kendisini çok rahat hissettiğini söyledi. Boğaziçi'ne yatay geçişle değil, sınavla girdiğini belirten oyuncu, ileride eğitim sisteminin Türkiye'dekinden farklı bir kreş açma hayalinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Programın,serbest çağrışım bölümüde kendisine yöneltilen “Felsefen nedir” sorusuna Evcen, “Anı yaşamak, carpe diem, benim için çok önemli. Her anın tadını çıkararak yaşamayı çok severim.” cevabını verdi. Fahriye Evcen, felsefeye çok düşkün olduğunu ve Descartes'ı çok sevdiğini de dile getirdi.