BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Fahiş İDO pes etti, işte yeni fiyatlar

'Zam yapmayı beceremedik' itirafının ardından İDO sert bir dönüş yaptı. Esnek fiyatlar gitti sabit fiyatlar geldi. İşte yeni tarife...

Abone ol

İDO vatandaşı delirten fahiş ücret politikasından vazgeçti. İDO'nun ortağı olan Hamdi Akın'dan itiraf gibi açıklama geldi; "Zam yapmayı beceremedik özür dileriz".

Esnek fiyat politikası nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalan İDO tekrar sabit fiyat sistemine döndü.

İDO'nun gemilerindeki Economy-Eco Plus ve Business ayrımı ise devam edecek. Ayrıca fiyatlar hafta içi ve hafta sonu olmasına göre de farklılık gösterecek.

Yenikapı-Bandırma hattında hafta içi şöför dahil araç fiyatı 124 lira olarak belirlenirken, Yenikapı-Bursa 99 lira oldu. Aynı hatlarda araçsız geçişler de 39 TL ve 24 TL olarak belirlendi.

İŞTE YARINDAN İTİBAREN UYGULANACAK RAKAMLAR

screen-shot-2012-07-19-at-3.05.31-pm.png

İTİRAF!

İDO’nun yüzde 30 ortağı Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Benim de bilet alamadığım oldu, hata yaptık. Tüm yolculardan özür diliyorum. Bu kadar tepkiyi hak etmedik ama ben yine de tüm yolculardan özür diliyorum. Yönetiminde bile olmadığım İDO’nun fiyat ve bilet satışı konusundaki aksaklıklarından sorumlu tutulmak beni çok üzdü. Ama yanlışlarımızı anladık, çözmek için bir eylem planı hazırladık. Cuma (yarın) gününden itibaren biletlerde tek fiyat uygulamasına geri dönüyoruz dedi.

ZAM YAPMAYI BECEREMEDİK!

Vatandaşın canını yakan fahiş fiyatlarla ilgili olarak da Akın “Hakkımız olduğu halde zam yapmak istedik ancak bunu bile beceremedik” diye konuşmuştu.


BİLGİ NOTU!
İDO'YU KİMLER ALMIŞTI?

Geçen yıl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı İDO özelleştirme ihalesini 861 milyon dolara kazanan Tepe-Akfen-Souter-Sera konsorsiyumu olmuştu. Konsorsiyumda Sera’nın yüzde 10, diğerlerinin yüzde 30 payı var.