BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.424,16
HABER /  DÜNYA

Fadime Ayvalıtaş’ın cenazesi defnedildi

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş, son yolculuğuna uğurlandı.<br/>Gezi olayları sırasınd...

Abone ol

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş, son yolculuğuna uğurlandı.
Gezi olayları sırasında otomobil çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş, önceki gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Fadime Ayvalıtaş için Ataşehir Mustafa Kemal Cem Evi’nde cenaze merasimi düzenlendi.
Cenazeye eşi Ali Ayvalıtaş’ın yanı sıra CHP milletvekilleri Kadir Ensar Öğüt ve Mahmur Tanal, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün kardeşleri ve annesi, Ali İsmail Korkmaz’ın babası, Taksim Platformu üyeleri, akrabaları, sevenleri ve yakınları katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye bir çelenk gönderdi. Cenaze namazı öncesinde bazın mensuplarına konuşan Fadime Ayvalıtaş’ın eşi Ali Ayvalıtaş, eşinin üzüntüden hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Gerçek anne, baba böyle oluyor. Allah böyle evlat acısını hiç kimseye yaşatmasın. Allah onlara beterini verir inşallah. Onunla dayanamadık. Ailemi de kaybettim. Ve bunun sebebi de o yargıdaki hakimler. Uyuklayan hakimler. Mehmet’i, Ethem’i yargılayan hakimlerdir. Önce Allah’a, sonra halka şikayet ediyorum onları” şeklinde konuştu.
Fadime Ayvalıyaş’ın tabutu musalla taşına konmak üzere avluya getirildiğinde, cenaze için gelenler tarafından alkışlandı. Musalla taşına konulan tabuta, Ayvalıtaş’ın sevenleri kırmızı karanfil bıraktı. Fadime Ayvalıtaş’ın bazı yakınları bu sırada tabuta kapanarak gözyaşlarına boğuldu. Ali Avalıtaş’ın da ağladığı görüldü. Daha sonra cenaze merasimine geçildi. Fadime Ayvalıtaş için helallik alındı. Helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından cenaze arabasına götürülen Ayvalıtaş’ın tabutu kadınlar tarafından taşındı. Ayvalıtaş, Çekmeköy Mezarlığı’nda oğlu Mehmet Ayvalıtaş’ın yanına defnedildi.
(İHA)