BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.402,13
HABER /  DÜNYA

Oktay Vural’dan şok iddia !

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “İddia ediyorum, AK Parti 200 bin Ermeni’yi getirerek onlara toprak verme çalışması içerisindedir” ifade...

Abone ol

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “İddia ediyorum, AK Parti 200 bin Ermeni’yi getirerek onlara toprak verme çalışması içerisindedir” ifadelerini kullandı.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de 2002 yılında son verilen OHAL uygulamasının Başbakanın ziyaret ettiği illerde uygulandığını söyleyen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bunun zorba bir uygulama olduğunu belirtti. “Hangi demokratik ülkede böyle bir uygulama vardır?” diye soran Vural, bu zihniyetin darbeci bir zihniyet olduğunu savunarak vatandaşlara yapılan zulmü kınadığını ifade etti.
Barzani’ye ait bir televizyon kanalında hava durumu sunulurken gösterilen haritayı gazetecilere gösterip hükümeti eleştiren Vural, “Kuşatma derindir, kuşatma AK Parti tarafından meşrulaştırılmaktadır” diye konuştu.
Boğaziçi Üniversitesi’nin Fener Rum Patriği’ne “ekümenik” sıfatını vermesini eleştiren Vural, “Sen kim oluyorsun? Üniversiteye bu sıfat verilmesine iktidar tarafından onay verilmiş. Bu sıfatı milletimize hazmettirmek istiyorlar. Türk milletini içeriden çökertme çalışmaları AK Parti’nin önderliğinde devam ediyor” iddialarında bulundu.

ERMENİLERE TOPRAK İDDİASI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Ermenistan’da Ermeni ağzı ile konuşmakla suçlayan Vural, “Bu taraf kim, sen arabulucu musun? Tehcirin hangi şartlarda olduğunu, Türk milletinin nasıl baktığını anlatmak yerine, bu milletin geçmişini satıyorsun. AK Parti soykırımı tanımaya hazırlanmaktadır. Bu ifadelerle Ermenilere, ‘Haklısın’ diyorsun ve meşrulaştırıyorsun. Türkiye artık savunmaktan vazgeçmiştir, teslimiyet için malzeme aramaktadır. İddia ediyorum, AK Parti toprak vermek için bir projenin peşindedir. 200 bin Ermeni’yi getirerek onlara toprak verme çalışmaları içindeler” ifadelerini kullandı.

“BİNALİ YILDIRIM 2011 YILINDAN BERİ SEÇİM ÇALIŞMALARI YAPIYORDU”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıkladığı Bakan Binali Yıldırım’ın belediye başkanlığı promosyonu ile 2011 yılından bu yana zaten İzmir’de seçim kampanyası yürüttüğünü iddia eden Vural, “2011 yılından bu yana Sayın Binali Yıldırım İzmir’de belediye seçimleri için çalışıyordu. Türk milletinin ve Cumhuriyet’in birliğine, bütünlüğüne sahip çıkan İzmirliler AK Parti’ye yol vermeyecek, kendisine hizmet etmeyen CHP’ye de yol vermeyecek. İzmir ne AK Parti’ye mecbur ne CHP’ye mahkumdur” açıklamasını yaptı.
Başbakan Erdoğan’ın İzmir’de çocuklara Noel bebek dağıttığını söyleyen Vural, “Noel kutlaması yapıyor mu yapmıyor mu bilmiyorum ama Noel bebek dağıtıyor” dedi.

VURAL’DAN SAYIŞTAY VE VERİ GÜVENLİĞİ ELEŞTİRİSİ
Eski bir Sayıştay üyesinin, “Hükümetin gölgesi Danıştay’ın üzerinde” şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine, “Sayıştay TBMM’nin denetim organıyken, TBMM adına denetim yapması gerekirken yürütme erkiyle sindirilmekte, korkutulmakta ve kanun ile birlikte eli ayağı kesilmektedir. Siyasi bir baskı vardır. Demokratik ülkelerde böyle bir girişim yapanlar herkes tarafından mahkum edilirken, bu konunun yeterince gündeme getirilmemesi çok önemli demokrasi açığımızdır” ifadelerini kullanan Vural, Türkiye’de kişisel verilerin herkesin elinde olduğunu, telefonların dinlendiğini, partilerin izlendiğini söyleyerek, “Devlet Denetleme Kurumu kevgire döndü zaten. Kişisel verilerimizin hepsi maalesef ortalıktadır. PTT bize ait bütün gönderileri MİT’e adresleriyle birlikte vermektedir. Telekom elindeki imkanları dışarıya pazarlamaktadır, gerçekten adrese dayalı nüfus kayıt sistemi uyarınca verilen bilgiler, herkesin T.C. numarası dahil olmak üzere veri güvenliği sağlanmamaktadır” diye konuştu.
MHP’nin izlendiği konusunda sorulan sorulara cevap veren Vural, “Sonuç alınmadığına göre almayanlar mı yaptı acaba? Bizim bireysel olarak özgürlüğümüzü garanti etmesi gereken devlet değil mi? Bir devlet haberleşme özgürlüğümüzü ihlal edenleri çıkartmıyorsa, o zaman bu devletin demokrasi ekseninde yönetildiğini söyleyebilir miyiz? Demokrasiye darbe vurulmuştur. Yasa dışı dinleme ve izleme derin AK Parti tarafından yapılmaktadır. Hakimler kod adıyla dinleniyor. Hiç kimse haberleşmesinden ve bulunduğu ortamın kendine özel olmasından emin değildir. Tehdidin başı da hükümetin, derin AK Parti’nin unsurlarıdır” iddialarında bulundu.
(İHA)