BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Balbay’dan Binali Yıldırım’a gönderme

zmir Milletvekili Mustafa Balbay, tahliye kararının ardından ilk kez CHP İzmir İl Başkanlığı binasına gelerek parti üyeleri ile buluştu. Bal...

Abone ol

zmir Milletvekili Mustafa Balbay, tahliye kararının ardından ilk kez CHP İzmir İl Başkanlığı binasına gelerek parti üyeleri ile buluştu. Balbay, Bakan Binali Yıldırım’ın İzmir adaylığı hakkında, “Binali Bey’e kaybetmek pek yakışmayacak” yorumunu yaptı.
Tahliye kararının ardından İzmir’e gelen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir İl Başkanlığı binasını da ziyaret ederek parti üyeleri ile bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, il başkanı Ali Engin ve parti üyeleriyle buluşan Balbay, dün Başbakan tarafından ilan edilen Bakan Binali Yıldırım’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığını da değerlendirdi. Balbay, “Binali Yıldırım’a hayırlı olsun. Kelime oyunuyla karışık bazı düşüncelerim olabilir ama alıngan oluyorlar. Süreç biraz geçtikten sonra Binali Bey ilk selamı verdikten sonra ne olursa olsun Binali Bey İzmir milletvekili. İzmir’le ilgili bir şey olduğunda ben düşüncelerimi söylerim. Binali Bey’in belki canını sıkarım ama elini de sıkarım. Üzülerek söylüyorum ama kaybetmek Binali Bey’e pek yakışmayacak" diye konuştu.
Toplantıda İzmir’de en çok özlediği şeyi de açıklayan Balbay, “İzmir’de en çok akşamüzeri gün batımını özledim. Gazeteciyken radyoda 19.00 haberlerini dinlemeden gazeteden çıkmazdım. 19.00 haberlerinden sonra izlememiz gereken diğer haberler vardı. 19.45’te çıkardım. Günü batırır, sonra işime dönerdim. ’Randevum var’ deyip çıkardım“ dedi.
(İHA)