BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  SAĞLIK

Facebook'tan Ebola bağış butonu!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Ebola ile mücadele için "Bağış Yap" butonunu sitesine ekledi.

Abone ol
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Ebola ile mücadele eden organizasyonlara bağış yapılması için "Bağış Yap" butonunu sitesine ekledi.
 
Facebook'tan yapılan açıklamada, ilk olarak, Gine, Liberya ve Sierra Leone'da 100 mobil uydu iletişim istasyonu açmak için kar amacı gütmeyen insani yardım kuruluşu NetHope ile çalışmaya başlandığı belirtildi.
 
Ayrıca hastalıktan etkilenen ya da tehlike altında olan ülkelerin Facebook kullanıcılarına sağlık bilgilerini ulaştırmak için UNICEF'le ortak bir çalışma yürütüldüğüne yer verilen açıklamada, "Facebook, Ebola ile savaşan bazı organizasyonlara bağış yapılmasını sağlayacak "Bağış Yap" butonunu siteye ekledi" ifadesi kullanıldı.
 
Açıklamada, Facebook'un söz konusu uluslararası yardım kuruluşlarına bağış yapılması için duyuruda bulunacağı belirtilerek, toplanan paranın, hiçbir kesintiye uğramadan yardım kuruluşlarına gönderileceği kaydedildi.
 
Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve eşi, daha önce Ebola ile mücadele eden yardım kuruluşlarına 25 milyon dolar bağışta bulunmuştu.