BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,91
ALTIN 2.386,65
HABER /  DÜNYA

Facebook'ta Türk erkekleri ikinci eş arıyor

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais, "Facebook Devrinde Çok Eşlilik" başlıklı haberinde,Türk erkekleri ile ilgili ilginç bir yorum yaptı

Abone ol

İspanyol El Pais gazetesi, "Facebook Devrinde Çok Eşliklik" başlıklı haberinde Türk erkeklerinin, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde ikinci bir eşi aradıklarını, Faslı kadınların rağbet gördüğünü belirtirken Türkiye'de 200 bin kadının kocasını paylaştığı yönündeki bulgulara dikkat çekti.

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais, "Facebook Devrinde Çok Eşlilik" başlıklı haberinde, "Türkler, ikinci bir eşi sosyal paylaşım sitelerinde arıyorlar" spotunu kullandı.

İç Anadolu'daki bir köyde oturan bir kamyon şoförünün internette çok kolayca Faslı bir ikinci eş bulmasını örnek gösteren gazete, Mona adlı ikinci eşin, dört aylık bir ilişkinin ardından geldiği Türkiye'de şoförün köyünde birinci eşi ve 11 çocuğu ile birlikte yaşadığını anlattı.

Türkiye'de "çok eşlilik yasa dışı olsa da imamın onayı ile gerçekleştiği" öne sürüldüğü haberde, söz konusu köye internetin gelişinin evlilik alışkanlıklarında "devrim" yarattığı, erkeklerin köydeki internet kafeye giderek eş aradıkları" vurgulandı. Haberde, "En tercih edilen kadınlar Faslılardır.

Çünkü Müslümanlar ve Türkiye'ye girmek için vizeye ihtiyaçları yoktur" denildi. Hacettepe Üniversitesi'nce gerçekleştirilen bir araştırmaya dayanarak, yasak olmasına rağmen Türkiye'de 200 bin kadının kocasını paylaştığını belirten gazete, Araştırmayı gerçekleştirilen Prof. Yüksel Kaptanoğlu'nun, "Kadınların genel olarak çok eşliliği aile baskıları veya dini inançlar yüzünden kabul ettikleri" görüşünü aktardığı haberinde Türkiye'de beş milyona kadar kadının 18 yaştan önce evlendiğine de vurgu yaptı. Üniversite tarafından gerçekleştirilen diğer bir araştırmanın da Türk kadınlarının yüzde 89'unun çok eşliliğe karşı olduğunu gösterdiğine de dikkat çeken El Pais, çok eşliliği uygulayan Türk erkeklerinin oranını yüzde 4 olarak gösterdi.