BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Facebook hisse satış fiyatını artırdı

Facebook, hisse senetlerinin halka arzı öncesinde senet başına isteyeceği parayı artırma kararı aldı.

Abone ol

Sosyal paylaşım ağı Facebook cuma günü yapacağı halka arz girişiminde dana önce belirlediği hisse senedi başına 28-35 dolar aralığını, yoğun talep olduğunu belirterek, 34-38 dolara çıkaracağını açıkladı.

Bu aralık, hisse senetlerinin satış miktarına bağlı olarak, Facebook'un piyasa değerinin 100 milyar dolara çıkabileceği anlamına geliyor.

Facebook, bu değerleme beklentisi gerçekleşirse, ABD'nin dev Disney, Ford ve Kraft Gıda şirketlerinden daha büyük bir şirket olarak ortaya çıkacak.

Facebook sekiz yıldır internet ortamında faaliyet gösteriyor ve 900 milyon kadar kullanıcısı var.

Şirket geçen sene 1 milyar dolar kara geçti.

Yatırımcılar 34-38 dolar aralığında, örneğin 36 doları satın alırsa, Facebook hisse senedi satışından 12 milyan 100 milyon dolar elde edecek. Facebook toplam 337 milyon 400 bin hisse senedi sunuyor.

İlginin büyük olmasına rağmen bir Facebook ekibi ABD genelinde turuna devam ediyor.

Ekip, yatırımcılara hisse ve şirket tanıtımı yapan bir program sunuyor.

Bu tür turlar, benzer hisse senedi sunumunu yapan şirketler tarafından talebi arttırmak için başvurulan bir yöntem olarak daha önce de örneklerine rastlanılan çalışmalar olarak biliniyor.

Facebook hisselerini Nasdaq listesine endeksleyecek; değerinin de Amazon ile aynı, yani yaklaşık 100 milyar doları bulması bekleniyor.

Şirketin yönetimi yine Zuckerberg'te olacak

Facebook'un kurucularından ve yönetim kurulu başkanı olan Mark Zuckerberg, hisse satışı sonrasında da, kontrolü elinde bulunduracak.

Zuckerberg'in elindeki yönetim reyi, gelinen aşamada, yüzde 57,3 olarak sabitlendi.