BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ovit tünelinin pastası da çok büyük

Dünyanın 3. Türkiye'nin 1, en uzun tüneli olan Ovit tünelinin pastası da o kadar kolay yapılmadı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz pazar günü Ovit Tüneli Temel Atma Töreni sonrasında eline bıçak alıp kestiği 250 kilogramlık tünel maketi şeklideki pastayı yapmak için 10 pasta ustasının 3 gün çalıştığı ortaya çıktı.

Ovit Tüneli’nin temel atma töreninde ilginç şekli ile dikkat çeken pasta Rize Drgah Pastaneleri sahibi Hızır Bostan ve ekibi tarafından yapıldı. Ovit Tüneli’nin tamamlanmış şeklini andıran dev pastaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına düzenlenmiş bir davetiyle ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi el yazısı ve imzasını taşıyan bir metin de yerleştirdi.

Pasta ile ilgili açıklama yapan Bostan, Rize'nin 132 yıllık hayalinin gerçekleşmesinin verdiği heyecanla pastayı hazırladıklarını belirterek, “Başbakanımızla aynı heyecanı duyarak bunu yaptık. 132 yıllık bir hayal bu temel atma töreni ile gerçek oldu. Bu törende sayın Başbakanımızın misafirlerine yönelik bazı ikram etkinliklerimiz oldu. Böylede bir fikir geliştirdik. Ovit Tüneli'nin bitmiş halinin pastasını yaptık. Mesleğimizi en iyi şekilde icra etmenin heyecanı ve azmi içinde olduk. Sağ olsunlar ustalarımız marifetlerini gösterip bu pastayı yaptı ve bunu başbakanımıza sunmuş olduk” dedi.

Bostan, pastanın 10 usta tarafından üç günde hazırlandığını belirterek, “Türkiye’nin en büyük pasta imalathanesiyiz. 70 çalışanımız var. Bu pasta için 250 kilogram malzeme kullanıldı. 10 usta 3 gün boyunca çalıştı. Badem hamuru ile yapıldı. Çamlarla da süsledik. Tünelin içini de aydınlattık. Oto yolumuzu yaptık. Şu anda Ovit Tüneli’nin bitmiş şekli ile karşımızda” diye konuştu.

İLGİNÇ DAVET

Bostan, temel atma yoğunluğu nedeniyle kalabalıkta Başbakan'a pasta üzerinden ilginç bir davetiye de verdiklerini kaydederek “Başbakanımız 2001 yılında partiyi kurduğu sıralarda Rize İl Toplantısı'nı Rize Merkez’de bulunan pastanemizde gerçekleştirmişti. Rize’de henüz parti binası kurulmamıştı. O gün bizi kırmayarak anı defterimizde bu yazıyı kaleme almıştı. O gün 15 çalışanımız vardı. Bugün ise 150 çalışanımız var. Başbakanımızın bu yazısını da pastamıza ekledik. Ayrıca pastanın üzerindeki bu davetiye ile sayın başbakanımızı üretim tesisimize davet ettik. Tören çok kalabalık olacağı için kendisi ile görüşemeyiz düşüncesi ile davetiyeyi pastanın üzerine ekledik. Ayrıca davetiyeye başbakanımızdan taleplerimizi de ekledik” şeklinde konuştu.

Bostan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ndan Rize’de Pastacılık Meslek Yüksek Okulu kurulması için destek isteyeceklerini de belirterek, “Rizeli hemşerilerimiz ilgi duydukları alanlarda hep ön saflarda yer almaktadır. Rizeli pasta ustaları Türkiye’nin bir çok ilinde fevkalade pastaneler ve lezzetler sunmaktadır. Bölgemiz insanının pastacılık mesleğine yatkın olduğunu biliyoruz. O nedenle Rize’de bir pastacılık meslek yüksek okulunun kurulması için sayın başbakanımızdan yardım istedik. Sayın başbakanımızın bu üretim tesisimizi ziyaret etmesini çok isterdim. Sizin aracılığınızla sayın başbakanımızı tesisimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Pastanın bir süre daha Rize şehir merkezindeki pastanelerinde sergileneceğini kaydeden Bostan, Ovit Tüneli pastasını yakından görmek isteyen Rizeliler'i pastanesine davet etti.