BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook duyurdu o Kampanyasını Türkiye'de başlatıyor

Facebook, Türkiye’deki tüketicileri ‘phishing’ yöntemiyle dolandırmaya çalışan sahte banka reklamlarının önüne geçmek için Tüketici Farkındalığı Kampanyası başlattı.

Abone ol

Sosyal ağ Facebook, Türkiye’deki tüketicilerin sahte banka reklamlarıyla ilgili farkındalığını artırmaya yönelik başlattığı Tüketici Farkındalığı Kampanyası’nı duyurdu.

Bu kampanyayla “phishing” (oltalama) adı verilen ve platform üzerinden insanları dolandırmaya çalışan sahte banka reklamlarının yaygınlığını azaltmayı hedefleyen Facebook, kampanya kapsamında insanlara Haber Kaynağı’nda bir bilgilendirme metni gösterecek.

Platformda güvenli ve hakiki etkileşime odaklanarak bu alanda tüketicileri bilinçlendirmeyi hedefleyen Facebook, Haber Kaynağı’nda paylaştığı bilgilendirme metniyle kullanıcıları bilgilerini paylaşırken dikkatli olmaları konusunda şu uyarıları yapıyor: "Görünürde bir banka reklamı, sizi bir internet sitesine yönlendirip hesap bilgilerinizi girmenizi isteyebilir; ancak, sizi yönlendirdiği sayfa gerçek bir banka olmayabilir.

Bilgilerinizi girmeden önce, internet tarayıcınızın adres çubuğundan, giriş yaptığınız sayfanın bankanın resmi internet sitesi olduğuna emin olun."

Kampanyayla ilgili konuşan Facebook Türkiye Kamu Politikaları Yöneticisi Çağatay Pekyörür, şunları söyledi: “Türkiye’deki insanların Facebook’taki bilgilerini güvende tutmak bizim en önemli önceliğimiz. Bunun için sadece en iyi teknolojiyi kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda Tüketici Farkındalığı Kampanyası gibi girişimlerle insanlara kendi bilgilerini korumayı öğrenme konusunda rehberlik etmeyi de amaçlıyoruz.”