BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Ezan sesi cep melodisi olur mu?

Telefonlarda zil sesi olarak ezan ve Kur'an ayetlerinin kullanılması Mısır'da günün konusu oldu.

Abone ol

Mısır Müftüsü Ali Cuma, telefonlarda zil sesi olarak ezan ve Kur'an ayetlerinin kullanılmasının dinen uygun olmadığını ve bunun Allah kelamına saygısızlık anlamına geldiğini söyledi.

Dünyanın en dindar toplumlarından biri olarak görülen Mısırlılar hayatlarının her aşamasında Kur'an dinledikleri ve okudukları gibi telefonlarına zil sesi olarak da ayetleri ve ezanı yüklüyor. Mısır televizyonlarında da ayetler ve ezanın zil sesi olarak indirilmesini teşvik eden pek çok reklam yayınlanıyor.

Mısır resmi haber ajansı MENA'ya göre Ali Cuma, ayet ve ezanın zil sesi olarak kullanılması durumunda onları değersizleştireceğini belirterek, ayet ve ezanın nasıl ve nerede okunacağının belli olduğunu dile getirdi.

Kur'an okunduğunda dinlemek gerektiğini; ancak ayetin zil sesi olarak kullanılması durumunda yarıda kesileceğinin de altını çizen Cuma, bu durumun ayetlere karşı bir saygısızlık oluşturacağını da vurguladı.

85 milyonluk nüfusunun yüzde 95'ine yakını Müslüman olan Mısır'da özellikle gençler arasında ezan ve ayetlerin zil sesi olarak kullanılması giderek yaygınlaşıyor. Mısır Müftülüğü en yüksek fetva makamı olarak kabul ediliyor.