BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,06
ALTIN 2.450,71
HABER /  GÜNCEL

Erzurum 44 yılın en sıcak ayında

Erzurum'da, son 44 yılın en sıcak ocak ayı yaşanıyor. Halk kar yağışının hemen ardından gelen yağmurla şaşkına dönüyor.

Abone ol

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yılın büyük bölümü çok soğuk geçen, ocak ayı boyunca kar yağışına alışkın olan Erzurum'da, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık etkili oluyor.

Hava sıcaklığının sıfır derecenin üzerine çıkması nedeniyle zaman zaman kar yağışının yağmura dönüşmesi, bölge halkını şaşırtıyor.

Uzun yıllar sıcaklık ortalamasının sıfırın altında 9.4 derece olarak kaydedildiği Erzurum'da, bu yılın ocak ayında bugüne kadar yaşanan ortalama sıcaklık, eksi 3.5 derece oldu.

Meteoroloji yetkilileri, Erzurum'da sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin çok üzerinde olduğunu bildirdi.

Yetkililer, bu yılın ocak ayında bugüne kadar yaşanan ortalama sıcaklığın, son 44 yılın en yüksek değeri olduğunu ifade etti.

Bu arada, Balkanlar ve Akdeniz üzerinden gelen hava akımının etkisi altında bulunan Erzurum ve bölge illerinde, kent merkezlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde de kar yağışı bekleniyor.

Kar nedeniyle ulaşıma kapanan Bingöl ve Erzurum'da 17 olmak üzere, toplam 34 köy yolunun da ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Heyelan yüzünden 3 gün önce ulaşıma kapanan Pazaryolu-Bayburt kara yolunda ise ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı ve yolun tamamen ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.