BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Eyyüp Peygamber'in makamı restore edilecek

ŞANLIURFA'da bulunan ve her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, sabır timsali Hazreti Eyyüp Peygamber'in makamı Eyyübiye Belediyesince restore edilecek.

Abone ol

"Peygamberler şehri" olarak anılan Şanlıurfa'daki kutsal mekanlardan biri olan, "sabır timsali" Hazreti Eyyüp Peygamber'in hastalığında çile çektiği ve suyuyla şifa bulduğu kuyunun bulunduğu Eyyübiye ilçesindeki ''sabır makamı'' her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Eyyübiye Belediyesi, özellikle son yıllarda artan ziyaretçi sayısı ve mekanın fiziki olarak bazı bölümlerinin tahrip olması nedeniyle sabır makamını restore etme kararı aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makamın, ilçenin sembolü olduğunu belirterek, Hazreti Eyyüp Peygamber'in hastalık ve sabrı konusunda örnek gösterilen peygamberlerden biri olduğunu hatırlattı.

Kentte doğuştan veya kaza nedeniyle engelli durumuna düşen onlarca vatandaşın da her gün sabır makamında buluştuğu ve sıkıntılarına beraber göğüs gerdiğini dile getiren Ekinci, ilçe halkının makama hürmet ve saygı gösterdiğini söyledi.

Makamın restorasyon çalışmasıyla ilgili, Şanlıurfa Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini aktaran Ekinci, bu kurumlardan destek aldıklarını kaydetti.

Söz konusu restorasyon projesinin nisan sonunda İl Koruma Kurulu'ndan geçeceğini belirten Ekinci, şöyle devam etti:

"Hazırladığımız projeyle gelen ziyaretçilerimiz Hazreti Eyyüp'ün mağarasını rahat bir şekilde ziyaret ettikten sonra oluşturacağımız animasyon odasında makam ve Hazreti Eyyüp Peygamber ile ilgili tanıtım kliplerini izleyecekler. Yine etrafta oluşturulan revaklarla orayı ciddi bir dini mekan haline getiriyoruz. Daha doğrusu buranın manevi yönünü ön plana çıkaracak olan güzel bir mekan oluşturacağız. Fiziki iyileştirmesiyle oraya gelen insanların özellikle park sorununu da gidermiş olacağız. Makamın içinde bulunan bazı hediyelik eşya dükkanları var, onları disipline ediyoruz. Yani gerek cami cemaati olsun gerek dışarıdan gelen insanların rahatlıkla gelip gezebildikleri, sosyal alanları olan bir mekanı hizmete kavuşturmuş olacağız. İnşallah bu yılın sonunda projemizi bitireceğiz."