BIST 10.187
DOLAR 32,21
EURO 34,81
ALTIN 2.423,35
HABER /  GÜNCEL

Eylemcilerin arasında kaldı

Başkent’te sabah saatlerinde başlayan 1 Mayıs kutlamaları devam ediyor. Kızılay’a yürümek isteyen grup ile polis arasında çatışma yaşanırken...

Abone ol

Başkent’te sabah saatlerinde başlayan 1 Mayıs kutlamaları devam ediyor. Kızılay’a yürümek isteyen grup ile polis arasında çatışma yaşanırken, eylemcilerin arasında kalan bir çocuk başından yaralandı.
Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapatan gruplar, Kızılay Meydanı’na yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine göstericiler polise taşla saldırdı. Bunun üzerine polis gruplara göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında 100’e yakın eylemci gözaltına alınırken, yaşanana arbede sonucu eylemcilerin arasında kalan bir çocuk camın üzerine düşerek başından yaralandı. Ziya Gökalp Caddesi’nde polise taşla saldıran eylemcilerin attığı taş, şişe, sopaları temizlemek isteyen belediyeye ait temizleme aracına göstericiler taşla saldırdı. Bunun üzerine polis ekipleri eylemcilere gaz ile müdahale etti. Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün kardeşinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtilirken, Kızılay’da belli noktalarda polis ile eylemciler arasında çatışma devam ediyor.
(İHA)