BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

EYLEM NEDENİYLE OTOMOBİL BAGAJINDA EVİNE GİTTİ

Eskişehir’de bir gurup sağlık çalışanı şiddet olaylarını protesto ederken, aynı dakikalarda taburcu olan bir hastanın otomobil bagajına yatı...

Abone ol

Eskişehir’de bir gurup sağlık çalışanı şiddet olaylarını protesto ederken, aynı dakikalarda taburcu olan bir hastanın otomobil bagajına yatırılarak evine götürüldüğü görüldü.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, bir yıl önce Gaziantep’te öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı anmak ve sağlık çalışanlarına son zamanlarda artan şiddet olaylarına tepki göstermek için eylem yaptı. Sağlık çalışanlarının eylem yaptığı sırada ise taburcu olduğu belirtilen bir kadın hastanın ambulans veya hasta nakil aracı yerine bir otomobil bagajına alınması ise dikkat çekti. Sedye ile araç yanına kadar getirilen ve ismi öğrenilemeyen hasta, otomobilin bagajına uzanarak evine götürüldü.
Açıklama sonrasında çeşitli pankartlar taşıyan grup, öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın anısına düzenlenen konferansa katılmak üzere Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonuna kadar yürüdü.
(İHA)