BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eylem hazırlığında olan 3 kişi yakalandı

Diyarbakır'da yakalanan 3 kişiye ait mühimmat ele geçirildi.

Abone ol

Diyarbakır polisi düzenlediği operasyonla eylem hazırlığı içerisindeki 3 kişiyi silah ve patlayıcılarla birlikte yakaladı. Operasyonla ilgili açıklamada bulunan Vali Mustafa Toprak, yakalanan şahısların üst düzey bürokratlara yönelik eylem gerçekleştireceğini söyledi.

Diyarbakır'da üst düzey bürokratlara yönelik saldırı hazırlığında olan, teröristlere yardım ve yataklık yapan 3 kişi ve bunlarla birlikte yakalanan mühimmatla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nde malzemeleri gösterirken açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toprak, terör örgütünün son dönemlerde güvenlik birimlerinin güvenli planlı ve kararlı operasyonları sonucu özellikle mücadele alanında gücünün zayıflamasından dolayı daha farklı bir eylem tarzına büründüğünü belirtti.

VUR KAÇ VE UZAKTAN KUMANDALI EYLEMLER YOĞUNLAŞTI

Özellikle vur kaç, patlayıcı yerleştirme, uzaktan kumandalı patlatma türü eylemlerin ve eyleme yönelik çalışmaların yoğunlaştığının görüldüğünü ifade eden Toprak, “Bu konuda yetkili olan tüm otoritelerin işbirliği ile vatandaşlarımızı üzecek, vatandaşlarımıza zulüm gibi yansıyacak ve güvenlik birimlerimize de yönelik çok önemli tehditler sonuçsuz bırakılmaktadır. Özellikle çok önemli bir istihdam projesi olan Silvan Barajı ve ona yönelik olarak iki ayrı yerde patlayıcı maddenin önceden tespit edilerek etkisiz hale getirilmesi, yine 5 gün önce Lice-Genç yolunda 100 kiloluk çok etkili bir patlayıcının elde edilen bilgiler çerçevesinde etkisiz hale getirilmesi, dün Lice yakınlarında vatandaşların ve güvenlik güçlerinin kullandığı yolun altına 40 kiloluk patlayıcı yerleştirilmesi bu eylem tarzlarını gösteriyor.

Bu dikkatli etkili, önleyici özverili çalışmalar olmazsa hepimizi üzecek durumlarda olabilir. Bir yandan güvenlik birimlerimizin terörist örgütü ve milislerine yönelik kırsalda ve kent merkezlerinde çok etkin önleyici tedbirler aldığı, geçen sonbahardan şimdiye kadar terör örgütünün yapılanmalarının ortaya çıkarılarak birçok eylemin sonuçsuz bırakıldığı aşikardır. Bu nedenle de terör örgütünün de kendisi açısından zayiat vermeden vatandaşlara ve güvenlik güçlerine ağır hasar verebilecek bir takım eylem türlerini de seçtiği görülüyor. Bu biraz da terör örgütünün kırsal gücünün zayıfladığı bu sebeple de farklı yöntemleri denediği anlaşılabilir.

ekran-resmi-2012-06-14,-11.34.01-am.20120614114752.png


Bizim okumamız gereken şudur, ellerinde silah olduğu sürece kırsal kesimde kentlerde terör örgütüne yönelik her türlü etkin ve sonuçsuz bırakıcı mücadelemiz devam edecektir. Vatandaşımızı geleceğe hazırlayacak tedbirleri de aldığımızı belirtmek istiyorum. Şüphesiz ki, terör örgütü ve yandaşları kandan ve kanın türevlerinden beslendiği için buna yönelik istihdam ortaya koyduğunuzda insanlarımıza iş ve aş bulacak projeler devreye koyduğunuzda ibretle seyrediyoruz ki bunu engellemek için her türlü yaklaşımı gösterebiliyorlar. Biz vatandaşa yönelik huzur ve sükûnunu temin açısından etkin çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

ekran-resmi-2012-06-14,-11.33.48-am.20120614114825.png

Vali Mustafa Toprak yakalanan şahıslarla birlikte ayrıca 1 adet Lav silahı, 1 adet F1 savunma tipi el bombası, 1 adet MP5 otomatik silah, 2 adet mp5 silaha ait şarjör, 60 adet fişek, cep telefonu, sim kart ve hafıza kartları ele geçirdiklerini kaydetti.