BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evrende su tahsilatı için kollar sıvandı

Belediye hizmetlerinden daha iyi faydalanabilmek ve kesintisiz hizmet için herkesin su ve vergi borçlarını ödemesi yönünde çağrı yapılıyor.

Abone ol

Belediye'nin yüksek borçları sebebiyle para ihtiyaç duyması ve tek gelir kaynağının ise vergi ve su paraları olması sebebiyle tahsilatların düzenlenmesi daha çok önem arzetmekteydi.

Seçimler sonrasında borç alcak tesbiti yaptıran Başkan Keskin, su ve vergi alacaklarını borçlulara tebliğ etti, bazı borçluların tebliğe uyarak ödeme yapmıştı fakat alacakların büyük bir kısmı yine tahsil edilemedi geçtiğimiz aylarda konuyu Belediye avukatına ileten Keskin, ikinci tebliğden sonra borcunu ödemeyenlerin tüm hesaplarına bloke koydurarak tahsilatları hızlandırıyor.

Uzun yıllardır su parası ödemeyenlerin olduğu ve çok çarpıcı isimlerin de bu listede olduğu öğrenilirken, hiç kimseye müsamaha gösterilmediği yaklaşık 200.000 TL alacağın Belediye için önemli bir gelir olacağı beyan edildi.

Belediye hizmetlerinden daha iyi faydalanabilmek ve kesintisiz hizmet için herkesin su ve vergi borçlarını ödemesi yönünde çağrı yapılıyor. Aksi halde son çare olarak hacizle tahsil yoluna gidileceği belirtildi. Ödeyeceğini beyan edenlere ise her tür kolaylık sağlanarak uygun ödeme koşullarıyla taksitlendirme yapılıyor.