BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.402,15
HABER /  GÜNCEL

Evlerini yılanlar sardı, onlar dışarıda kaldı!

Evlerini yılanlar bastı! Onlar ailecek sokakta kaldı. Yılanları öldürmekle başedemiyorlar, ne yapacaklarını bilmiyorlar...

Abone ol

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde yılanların istilasına uğrayan aile evi terk etti. Yılanların korkusundan eve giremeyen ailenin küçük fertleri yakınlarını yanına, diğerleri de geceyi minibüste geçiriyor. Her geçen gün artan yılan sayısı karşısında şaşkına dönen ev halkı, yılanları öldürmekle başedemiyor. Evin her yerinden yılan çıktığını belirten Sunullah Kalabalık, yılanların korkusundan eve giremediklerini, gerekirse çadırda kalacaklarını söyledi.

Yavuzselim Mahallesinde yaşayan 15 nüfuslu Kalabalık ailesinin oturduğu evi yılanlar bastı, Evin taban ve tavındaki boşluklardan gelen uzunluğu 1 metrenin üzerinde olan yılanlar, evde yaşayan ev halkına korkulu anlar yaşatıyor.

Sunullah Kalabalık, yaşadığı yılan şoku yüzünden çocuklarını yakınlarının yanına göndermek zorunda kaldı. Akrabaları ile birlikte yılan avına çıktıklarını belirten Sunullah Kalabalık, yılanları öldürmekle başedemediklerini söyledi. Ellerinde sopalarla bir yandan evin tavanından ve tabanından gelen yılanları öldürmeye çalışan Kalabalık ailesi diğer taraftan da yatakların altında, eşyaların içinde yılan arıyor.

Yatak ve ev eşyalarını dışarı çıkardıklarını belirten Sunullah Kalabalık, şöyle konuştu: "Çocuklar korkudan eve giremiyorlar, bu nedenle çocukları köydeki akrabalarımızın yanına, büyüklerde evi yanlız bırakmamak için komşunun minibüsünde geceyi geçiriyoruz. Böyle giderse evin önüne çadır kurup, orada kalacağız. Durumu yetkililere bildirip, çözüm isteyeceğiz. Korku içerisindeyiz, evin her tarafından yılanlar geliyor. Bu yılanlardan nasıl kurtulacağız, çocuklarımızla birlikte dışarıda perişan kaldık."