BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Evinden 1 dolar çıkan gazeteciler giriş anahtarı mı?

FETÖ'cü gazetecilere yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 3 gazetecinin evinden 1 dolarlar çıktı.

Abone ol

FETÖ'cü gazetecilere yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Abdullah Abdulkadiroğlu, Metin Yıkar ve Bülent Ceylan'ın adreslerinde 1 dolar ele geçirildi. B, C ve K serisi olduğu öğrenilen 1 dolarları örgüt içindeki hiyerarşik konumu temsil ettiği biliniyor.

15 Temmuz sonrası düzenlenen operasyonlar kapsamında yakalanan FETÖ'cülerin üzerinden yada adreslerinden 1 dolar çıkıyor. Hepsinin üzerinde de farklı harfler var. F, L, J, C, B, K, E ve S gibi harfler bulunan dolarlar örgüt için farklı rütbeleri sembolize ediyor. General rütbeli olanlar dahil TSK içindeki birçok subayın üzerinde bulunan 1 dolarların, örgüt içinde bir parola ya da kimlik gibi kullanıldığı belirtiliyor.

1 DOLARLAR SİSTEME GİRİŞ ANAHTARI MI?

Ancak askerlerin 1 dolarlarının paroladan öte, farklı bir elektronik sisteme giriş anahtarı ya da haberleşme aracı olarak kullanılıp kullanılmadığı merak konusu. Örgütün hiyerarşik yapısı içinde Fethullah Gülen'in isminin baş harfi de olan "F" harfi en üst düzey isimlere veriliyor.

1 DOLARLIK AKADEMİSYENLER

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde görevli 31 akademisyen gözaltına alındı. Terör örgütü lideri Gülen tarafından okunduktan sonra darbe şifresi olarak gönderilen 'S' ve 'F' serili 1 dolarlık banknotlar, akademisyenlerin odalarından çıktı. 'S' ve 'F' serilerinin, sadece örgütün üst kadrosuna verildiği belirlendi.