BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım şimdi açıkladı! Flaş darbe kararı

Başbakan Binali Yıldırım darbe planlarının yapıldığı Akıncı Üssü'nün bulunduğu Ankara'nın Kazan ilçesinde halka hitap etti. Yıldırım Akıncı Üssü de dahil darbeye destek veren bütün üslerin kapatılacağını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü'nün bulunduğu Kazan'da önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe gecesiyle ilgili alınan bir kararı açıkladı. Darbe planlarının yapıldığı darbe gecesi ana üs olarak kullanılan Akıncı Üssü dahil darbeye destek veren tüm askeri üsler kapatılıyor. Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK"

Kazan meydanından herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecektir.  Sevgili kardeşlerim ne bölücüler, ne FETÖ'cüler ne de başkaları bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye!

"TANKLARIN VE HELİKOPTERLERİN ÇIKARILDIĞI KIŞLALARI KAPATIYORUZ"

Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Tankların Ankara ve İstanbul'da ne işi var? Onların yeri düşmanların olduğu mevzidir. Orada artık tankları bulamayacaklar. Her şey yeniden elden geçirilecek. 

ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞENİN

Milli iradeye karşı büyük kalkışmayı bir olarak, beraber olarak sahip çıkarak boşa çıkardınız. O gece Türk milleti demokrasisini hedef alan hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Şimdi artık herkes şunu bilmelidir, kim olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalışanlar bu millete ayar vermeye çalışanlar ölümlerden ölüm beğensinler.

ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKTINIZ

15 Temmuz gecesini en iyi siz bilirsiniz. Akıncı'dan jetler havalandığında vatandaşlarımın üzerine bomba yağdırdığında, genci yaşlısı kadını erkeği hepiniz oraya koştunuz ülkemize sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun. Sizlere Cumhurbaşkanı'mın selamını getirdim. Sevgili hemşerilerim bir Kazanlı olarak, sizlerle gurur duyuyorum.

KAHRAMANLIKLAR KOLAY ELDE EDİLMİYOR

Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor, Gaziantep İstiklal Savaşı'nda gösterdiği başarıdan dolayı Gazi ünvanını aldı. Kahramanmaraş yine İstiklal harbinde gösterdiği başarıdan dolayı bu ismi aldı. Şanlıurfa da fedakarlık ve başarıdan dolayı bu ünvanı aldı. Şimdi demokrasi şehitlerini verdiğimiz 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı.

"O TERÖRİST BAŞINI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ"

ABD'deki o terörist başını Türkiye'ye getireceğiz aleme ibret için hesabını soracağız. Sevgili kardeşlerim ne bölücüler, ne FETÖ'cüler ne de başkaları bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye! Cuntacılar nalları diktiler, ama millet dimdik ayakta!