BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  GÜNCEL

Evinde uyurken toprağın altında kaldı

Uyuduğu sırada toprak altında kalan 10 yaşındaki Efe Nuri Küçük, itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Abone ol

Beşiktaş'ta, toprak kayması sonucu kopan kaya parçaları bir evin duvarını yıktı. Uyuduğu sırada toprak altında kalan 10 yaşındaki Efe Nuri Küçük, itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Küçük tedavi altına alındı.

Olay, Bebek Mahallesi Bostan Üstü Sokak 9 numaralı binada saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bostan Üstü Sokak'ta oturan vatandaşlar, duydukları büyük gürültüyle birlikte yataklarından fırladı. Deprem olduğunu sanan vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Ne olduğunu anlamaya çalışan mahalle sakinleri, 9 numarada bulunan 3 katlı binanın üçüncü kat duvarının toprak kayması sonucu yıkıldığını öğrendi. 10 yaşındaki Efe Nuri Küçük'ün toprak altında kaldığını öğrenen yakınları Küçük'ü kurtarmak için seferber oldu.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine varan itfaiye ekipleri, toprak ve kaya parçalarının altında kalan Küçük'ü kurtarmak için çalışmalara başladı. İtfaiyenin çalışmaları kısa sürede sonuç verdi ve Efe Nuri Küçük toprak altından sağ olarak kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından sedyeye alınan Küçük, ambulansa götürülmek üzere binadan çıkartıldı.

Kurtarma çalışmaları için sokakta bulunan itfaiye araçları sebebiyle ambulans olay yerine gelemedi. Küçük, bir süre de ambulansın olay yerine gelmesini bekledi. İtfaiye araçlarının yolu açmasıyla olay yerine gelen ambulansa alınan Küçük, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Küçük'ün ambulansa bindirilmesi sırasında bazı yakınları sinir krizi geçirdi.
Yaşanan toprak kayması sebebiyle bazı binalar tedbir amacıyla boşaltıldı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan Efe Nuri Küçük'ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.