BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,91
HABER /  GÜNCEL

Kırmızı kart ve penaltı kararı doğru mu?

Galatasaray lehine verilen kırmızı kart ve penaltı kararı tartışılıyor

Abone ol

Galatasaray Mersin idmanyurdu'nu 3-1 yendi ama maça hakem Tolga Özkalfa'nın Galatasaray lehine verdiği penaltı ve kırmızı kart kararı damgasını vurdu.

Mersin İdmanyurdu futbolcusu Barış'ın sahadan atılmasıyla ev sahibi ekibin dengesi bozuldu. Maçı 10 kişiyle tamamlayan Mersin cephesinde ve hakem yorumcusunun hedefinde Selçuk Dereli vardı. 

Galatasaray'a 3-1 yenilen Mersin İdman Yurdu'nun teknik direktörü Nurullah Sağlam, hakemi "Maalesef Tolga hocanın büyük bir imzasıyla Galatasaray bizi mağlup etti. Bence Tolga hoca maçı adil şartlarda yönetseydi Galatasaray'ın bizi mağlup etme şansı yoktu" sözleriyle eleştirdi.  Tolga hocaya haklarını helal etmediklerini söyleyen Sağlam, Özkalfa'nın şimdiye kadar Mersin'in 3 maçını yönettiğini üçünde de kart gördüklerine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

SIKIYORSA ATSINLAR

"Barış'ı attığı pozisyon... Haydi İstanbul takımlarından birinin oyuncusunu aynı pozisyonda atsın bakalım. Sıkıyorsa... Atamazlar. Özgür iradeyle ellerini vicdanına atarak maç yönetsinler. Ama maalesef bunu yapmadıklarını görüyorum.''

DÜDÜKLERİNİ ASMALARI LAZIM

Sağlam, bir gazetecinin, sezonun ikinci yarısında sahalarında daha puanla tanışamamalarını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

''Kaybettiğimiz müsabakalarda hiç tam kadro olamadık. Bazı müsabakalarda çok etkili oynamadık. Ama bazı müsabakalarda da yönetilen maçlar bundan farklı olmadı. Her maçta bir takıma karşı can alıcı hatalar yapılabilir mi? Fenerbahçe maçında penaltı verilmiyor, geçen hafta verilmiyor. Her hafta bize karşı bir hata yapılıyor. Eğer bu sadece bize odaklıysa, oynamamamız gerekirse, oynamayalım. Bu ligi kim yönetiyor, onu da bilmiyorum. Eğer özgür iradeyle çalamıyorlarsa, bence bazılarının düdüklerini asmaları lazım.''

DERELİ KARARLARI YANLIŞ BULDU

Eski hakem ve milliyet spor yazarı Selçuk Dereli de, penaltı ve kırmızı kartın yanlış olduğunu yazdı. Dereli bugünkü köşesinde hakem kararlarını böyle değerlendirdi:

"Sarı-kırmızılı oyuncular, Elmander sakatlanıp çıkana kadarki bölümde daha verimli oynadılar. Sonrasında ise maçın kaderini belirleyen adam Tolga Özkalfa oldu. Mersin İdmanyurdu’nun sahada en iyi mücadele eden oyuncusu Barış’ı bana göre hatalı bir kartla oyundan ihraç etti. Çünkü Barış’a göstermiş olduğu ilk sarı kartın uzaktan yakından kartla bir alakası yoktu. İkinci sarı kart bile tartışılabilirdi.
Maçın genelinde avantaj yorumlarında da ciddi hatalar yapan Özkalfa, kaldığı yerden kötü yönetimine bu maçta da devam etti. Tolga Özkalfa sadece kartları ile oyuncular üzerinde otorite kurmaya çalışıyor. Halbuki sadece kartla otorite kurmaya çalışmak doğru bir tercih değil.
Oyunun son bölümlerinde Galatasaray lehine çaldığı penaltıda da hatalıydı. Penaltıyı Özkalfa çalmadı, Necati Ateş aldı. Çünkü rakibinin ayağını gören Necati, kendi ayağını Mersinli oyuncuya takarak penaltıyı takımına kazandırdı. Hakem bu hatasıyla maçın sonucuna tesir eden bir başka karara daha imza atmış oldu. Yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın ise Necati’nin ofsayt olmayan bir pozisyonuna bayrak kaldırarak, çok önemli bir atağını kesti."