BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Evinde akbaba besleyen LAZ (video)

Karadenizli, yavru olarak bulduğu akbabayı evinde işte böyle besliyor!

Abone ol

Rize'nin Güneysu ilçesinde alabalık çiftliği işleten Hüseyin Çakmakçı, yavru halde bulduktan sonra evcilleştirdiği akbabayı iş yerinde besliyor.

Çakmakçı, 5 yıl önce Erzurum’da yol üzerinde yaralı ve bitkin halde bulduğu yavru akbabayı alarak Rize'nin Güneysu ilçesine getirip bakmaya başladığını ifade etti. Alabalık çiftliğinde yakından ilgilendiği akbabayı et ve balık yedirerek beslediğini belirten Çakmakçı, tabiatın vahşi ve yırtıcı kuşları olarak bilinen akbabayı kendisine alıştırdığını söyledi.

Tesis etrafından gezinen, bazen uçarak binaların üzerine konan akbaba, bir süre sonra yeniden çiftliğe dönmeye başlıyor. Çakmakçı, beslediği akbabanın ilçede görenlerin ilgilisi çektiğini ve maskot haline geldiğini söyledi.

Hüseyin Çakmakçı, 5 yaşındaki akbabanın insanlara alıştığını belirterek, "Bitkin halde yavru iken yol üzerinde bulduk. Bakımını yaptık, sonra buraya alıştı ve gitmiyor. Gelen müşterilerimiz onunla fotoğraf çektiriyor. Vahşi yönü hiç yok. Et ve balıkla besliyoruz. İnsanlara yakınlık gösterdiği için çevrede seviliyor. İlçede maskot haline geldi. Sadece kırmızı giyenleri gagalamak istiyor." dedi.