BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Evin duvarından bir servet çıktı

Evlerinin tadilatını yaparken duvarı yıktılar. Karşılarında tam anlamıyla bir servet duruyordu. Ama onu tam 40 yıl sakladılar.

Abone ol

İtalya'da evlerinde tadilat yapan çift, duvarlarında 500 yıllık freskler buldu. Devlet el koyar korkusuyla keşfi 40 yıl gizleyen aile, sonunda gerçeği açıkladı

İtalya'nın başkenti Roma yakınlarındaki Civitavecchia kentindeki Manzi Palazzo adlı malikânede, Rönesans sanatçısı Rafael'in ünlü bir tablosunun kopyası çıktı. Vatikan'daki Sistina Şapeli'ne yaptığı süslemelerle de tanınan Rafael'in "Heliodorus'un Mabet'den Kovuluşu" adlı eserinin kopyasının evin duvarına, Ugo da Carpi adlı sanatçı tarafından 1527'den önce yapıldığı bildirildi. Ev sahibi Paolis Tarcisio ve eşi Teresa, yatak odasında dört duvar üstündeki freskleri 40 yıl önce tesadüfen, bir tadilat esnasında bulduklarını söyledi.

ÜSTÜNÜ KAPATTI

Ancak Paolis Tarcisio, devlet el koyar korkusu ile de buldukları hazineyi yıllarca sakladıklarını kaydetti. Uzun süre evinde bulduğu fresklerin üstünü kapayan Paolis Tarcisio, emeklilik günlerinde onları ortaya çıkardı ve üzerlerinde incelemeler yapılması için finansman aramaya başladı.

EV ESKİDEN KULEYDİ

Fresklerin bulunduğu Manzi Palazzo adlı evin, 1500'lü yıllarda askeri amaçla kullanılan bir kule olduğu bilinmekle birlikte, 500 yıl önce Rafael'in eserlerinin röprodüksiyonlarının yapılmasını kimin sipariş ettiği bilinmiyor.