BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Evet'li imsakiye Nevşehirlileri şaşırttı

Uğur, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen tarafından, Ramazan ayı dolayısıyla bastırılan imsakiyeleri eleştirdi.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi tarafından yaptırılan imsakiyelerde, vatandaşların referandum oylamasında 'evet' oyu kullanmaları için yönlendirme yapıldığını belirterek konuyu eleştirdi.

Uğur, Sağlık-Sen'in bu uygulama ile insanların dini duygularını sömürdüğünü dile getirerek, "Malum sendikanın şubeleri ülke genelinde anayasa değişikliği paketinin 'evet' şeklinde çıkması için her türlü duygu sömürüsünü yaparak, hiç yapmadıkları sendikacılık asli görevlerini bir yana bırakarak, olmadıkları yol ve yöntemi kullanmaktadırlar. Hatay İlinde yaşanan ve akıllara durgunluk veren söylem ve eylemden sonra bir değişik icraatlarını da Nevşehir ilinde uygulamaya koymuşlardır.

Nevşehir Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen şubesi Ramazan ayını başlaması ile beraber insanların dini duygularını sömürecek şekilde bastırmış oldukları Ramazan imsakiyesine yine sendikacılıkta asıl yapması gereken görevleri unutup bir siyasi partinin ancak yapabileceği şekilde imsakiyede 'evet' verilmesini imsakiyenin içeriğine de saygı göstermeden İmsakiyenin manşetine taşımışlardır. Kendi nikahlarını siyasi olaylara peşkeş çekmekten biraz olsun endişe duymayanlar, Allah rızası için tutulacak oruç ibadetinde de dünyevi olayları dine alet etmişlerdir. Allah katında ramazan ayında tutulacak oruç ibadetinin nefislerini ve hırslarını Ramazan ayına da taşımışlardır" dedi.