BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

EVET dedi başına gelmedik kalmadı

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladığı için bazı çevreler tarafından linç edilmek istendiğini söyledi.

Abone ol

 

Tak, yaptığı yazılı açıklamada, bazı çevrelerin şahsı ve temsil ettiği BESOB aleyhinde bilinçli bir karalama kampanyası yürüttüğünü kaydetti.

Tak, daha önce referandumla ilgili, "Anayasa oylamasında oyum evet olacaktır. Umarım ki birliğimize bağlı yüz bin esnaf ve sanatkârımız da bu konuda dikkatli olur. Oylamayı partiler üstü, siyasetten uzak kabul ediyoruz. Biz bunun memleket meselesi olduğuna inanıyoruz." dediğini hatırlattı.

Sözlerinin bir irade beyanı olduğunu ve hiç kimseyi doğrudan bağlamadığını ifade eden Tak, açıklaması şöyle sürdürdü: "Bu sözlerim bazı kişilerin hoşuna gitmemiş olacak ki, o günden beri şahsıma iftiralar atılarak tertemiz mazim lekelenmeye çalışılmaktadırlar. İftiralardan birisi Osmangazi Belediyesi'nden ihalesiz olarak mülk aldığımdır. Ben bırakın ihalesiz, ihale ile bile hiçbir kurumdan şahsım adına arsa, bina gibi mülk satın almadım. Oysa vatandaş olarak alma hakkına da sahip olduğumu biliyorum. Nitekim geçmişte şu anda ikamet ettiğim evin yanındaki arsa ile ilgili bir talebimiz olmuştu. Ama sonra vazgeçtim. Zaten talebimiz yerin imar durumu ile ilgiliydi. Yanımızdaki arsanın tek başına imarı yoktu. Mevzuat gereği sadece benim evimin arsası ile birleştirilerek bu arsaya imar veriliyordu. Komşu arsadan bu talep geldiğinde yan parsel ile birleştirmeyi (tevhid) etmeyi düşündük. Ama sonradan bundan vazgeçtik. Olay bu iken bazıları benim Osmangazi Belediyesi'nden bu arsayı hem de ihalesiz aldığımı iddia ettiler. Bunu iddia edenler iftiracı ve haysiyet cellâtlarıdır. Bu iftirayı ispat edemeyecekleri gibi altında ezileceklerdir ve hukuk önünde de hesap vereceklerdir."

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın haddini aşan beyanlar vererek kendisini ve başkanı olduğu teşkilatı doğrudan hedef aldığını dile getiren

Tak, şunları kaydetti: "CHP il Başkanı Gürhan Akdoğan esnaf ve sanatkarlarımız için geliştirdiğimiz projenin karşısına geçerek bu projeyi engelleyebilmek için akıl almaz bir gayret gösteriyor. Bu davranışının tek sebebi ise söz konusu projenin iktidara prim sağlayacağını düşünmesidir. Oysa bu davranışı ile partisine büyük zarar verdiğinin bile farkında değil. Şimdi de kalkmış beni istifaya davet ediyor. Biz demokratik bir seçim ile iş başına geldik ve yine aynı yöntem ile gideriz. Nitekim bizler esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarına çözüm üremek için projeler yaparken Akdoğan'ın ve onun gibi düşünenlerin bu çalışmalara nasıl engel olduklarını tüm kamuoyu bilmektedir. Partisine saygı duyduğum Gürhan Akdoğan her zaman projelerimize karşı çıkmış ve esnaf ve sanatkarlarımızın güveninden uzak kalmıştır. Kendisi hep art niyetli olmuştur. Kendilerine projelerimizi sunmak için iki kez ziyaret etmemize ve projelerimizi anlatmamıza rağmen hiçbir zaman destek vermemiştir."