BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Everton Yobo'yu fena kızdırdı

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de kiralık oynayan Yobo, bonservisinde sorun çıkartan Everton kulübüne rest çekti.

Abone ol

Nijerya Milli Takımı Kaptanı, 30 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Joseph Yobo, Fenerbahçe'ye transferi konusunda zorluk çıkartan kulübü Everton'la ipleri koparma noktasına geldi.

Geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe'de kiralık olarak geçiren, Sarı-lacivertli forma altında 33 maça çıkarak şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Yobo, tekrar Everton forması giymesinin 'son çare' olduğunu vurgulayarak, "Benim geleceğim Fenerbahçe'de.

Everton'a dönmek istemiyorum çünkü şampiyonluğa oynayan bir takımla normal bir takım arasındaki farkı gördüm. Bu benim gelişimime büyük katkı sağladı. Eğer düzenli olarak oynamazsanız futboldan koparsınız. Türkiye'de kaldığım sürece formumu korudum. Yani Türkiye'de kalmak istiyorum" dedi.

Hedefinin Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek olduğunun altını çizen Yobo, Everton'ın biran önce Fenerbahçe'ye bonservis bedeli konusunda kolaylık göstermesi gerektiğini de belirtti.
Bilindiği gibi Fenerbahçe Kulübü, Everton'a Yobo için son teklifini 3 milyon pound olarak iletmiş ancak İngiliz ekibi 6 milyon poundda diretince görüşmeler çıkmaza girmişti.