BIST 10.256
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,42
HABER /  GÜNCEL

Evde öldüler cesetleri 8 yıl sonra bulundu

Bu nasıl insanlık, bu nasıl komşuluk dedirten bir olay yaşandı. Anne oğul evlerinde öldüler. Cesetleri 8 yıl sonra bulundu.

Abone ol

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, evlerinde ölen iki kişinin cesetleri 5 yıl sonra bulundu.

Jette bölgesinde ikamet eden İtalyan asıllı kadın Giovana Muzzati (80) ve oğlu Umberto Lucano’nun (49) 2004 yılında öldükleri ancak yokluklarının bugüne kadar fark edilmediği belirlendi.

Söz konusu ailenin babası Giordano Lucano’nun 2004 yılı başında öldüğü, bu kişinin mirasına ilişkin adli dosya çerçevesinde yapılan araştırmayı yürüten hakimin dün eve girdiği ve yatak odasında iki ceset bulduğu açıklandı.

Resmi makamlar, kamuoyunda şaşkınlık ve şok yaratan olayı açıklamakta zorlanıyor; iki kişinin ölüm nedeni de belirlenemiyor.

Kepenkleri 5 yıldır kapalı, bahçesi bakımsız olan eve gelen elektrik ve su idaresi memurlarının tepkisizliği, mahalle polisinin kayıtsızlığı, komşuların ve belediyenin ilgisizliği tartışılıyor.

Olayın cereyan ettiği evin bir komşusu, son 5 yıl içinde polisi defalarca uyardığını, belediye başkanına da iki yıl önce bir mektup yazdığını, bu evde neler olup bittiğinin araştırılmasını istediğini ancak tepkisiz kalındığını açıkladı.

Komşu, polisin bir yıl önce eve geldiğini, bahçeye girdiğini, asılı çamaşırlar gördüğünü ve gittiğini bildirdi.

Aynı komşu, birkaç ay önce Umberto Lucano’nun işvereninin uğradığını, kendisine çok borcu olan Lucano hakkında bilgi istediğini anlattı.

Polis ve belediye yetkilileri, söz konusu anne ve oğlunun "İtalya’ya kesin dönüş yaptıklarının düşünüldüğünü ve kayıtlarının silindiğini" anlatıyor.

Belediye Başkanı Herve Doyen, "ciddi bir ihbar alınmadığını", ortadan kaybolan insanların kayıtlarının silinmesinin çok doğal olduğunu ve sık yaşandığını, evin neden terk edildiğinin araştırılması kapsamında olayın ortaya çıktığını ifade etti.

Polis, ilk tespitlere göre iki kişinin cinayet kurbanı olmadığını, intiharın söz konusu olabileceğini belirtiyor.

Belçika’da kaybolan binlerce insanının, ülkeyi terk ettikleri varsayılarak kayıtlarının silindiği, "ciddi ihbar" olmadığı takdirde derin araştırma yapılmadığı bildiriliyor.