BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eurovision Delisi finalde

Mor ve Ötesi 'Deli' ile coşturdu... Türkiye en çok oy alan ilk 10 arasına girmeyi başardı ve finale gitmeye hak kazandı...

Abone ol

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Deli'' adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu, final için yarıştı.

"Deli" adlı parçasıyla dün geceki yarı finalde sahne alan grup, en çok oy alan ilk 10 arasına girmeyi başardı ve finale gitmeye hak kazandı.

Eurovision'da bu sene Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu performansını sergiledi. Performans sonrası salonda büyük alkış koptu. Mor Ve Ötesi'nin performans görüntüleri için TIKLAYIN...! 

İŞTE OYLAMA SONUCU...

Yarı finali geçen ülkeler:

-Ukrayna
-Hırvatistan
-Arnavutluk
-İzlanda
-Gürcistan
-Danimarka
-İsveç
-Letonya
-Türkiye
-Portekiz

(Ülkeler puanlarına göre açıklanmadı. En yüksek oyu alan 10 ülke rastgele seçilerek açıklandı.)

FİNAL BU CUMARTESİ

Final bu cumartesi yapılacak. Programı 21.25'te TRT1, TRTINT ve TRTTÜRK kanalları yayınlayacak.

BİNLERCE KİŞİ COŞTU

19 ülkeyle birlikte ikinci yarı finalde 3. sırada sahneye çıkan Mor ve Ötesi, 20 bin kapasiteli Belgrad Arena Spor Salonu'nda, yaklaşık 11 bin kişinin önünde canlı performans yaptı.

Parçalarını sunarken sahnede zıplayan gitaristleriyle dikkati çeken Mor ve Ötesi, salonda aralarında Türkler'in de bulunduğu binlerce kişiyi çosturdu.

AYAKTA ALKIŞLANDIK

Yaklaşık 3 dakika süren performans sonunda salonda bulunan seyirciler Mor ve Ötesi'ni ayakta alkışladı. Türk, Azerbaycan, Yunan, Makedon ve İsveç gibi bayraklarının salonda çoğunluğu oluşturması dikkati çekti.

SAHNEDE PARLAK ŞOV

Ümit Ünal tarafından her bir grup üyesinin özelliklerine uygun olarak hazırlanmış siyah giysileriyle, vokal ve gitarda Harun Tekin, basgitarda Burak Güven, bateride Kerem Kabadayı ve solo gitarda Kerem Özyeğen Mor ve Ötesi grubu olarak sahnede parlak bir şov sergiledi.

Mor ve Ötesi, Avrupa Yayın Birliği EBU ve Sırp Resmi Televizyon İstasyonu RTS tarafından organize edilen ve 20 canlı kameranın kullanıldığı yayında, şarkısını sunarken ünlü koreograf Beyhan Murphy tarafından hazırlanan mimik ve jestlerle de ayrıca beğeni topladı.

KIRK HOKKABAZ GÖRÜNTÜSÜ DİKKAT ÇEKTİ

Şekip Davaz tarafından hazırlanan ve sahnenin arkasını süsleyen kırk hokkabaz görüntüsü, yarışmada seyircilerin gözünde değişik bir görüntü yarattı.

Yarışmayı TRT 1 ve TRT-INT canlı olarak yayınladı.