BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.510,54
HABER /  GÜNCEL

Euro 2012: İspanya ilk finalist

Portekiz'i penaltılarla eleyen İspanya pazar günü unvanını korumak için Kiev Olimpiyat Stadı'nda çıkacak. Rakibi ise bu aksam Almanya-İtalya maçından sonra belli olacak.

Abone ol

Euro 2012’de Portekiz’i penaltılar sonunda 4-2 yenen İspanya pazar günü final maçına çıkmaya hak kazandı.

İspanyolların rakibi bugün oynanacak Almanya-İtalya yarı final karşılaşmasının galibi olacak.

Bruno Alves’in Portekiz adına penaltıyı kaçırmasının ardından avantaj elde eden İspanya’da Fabregas atışını başarıyla kullanınca son penaltıyı atmak için bekleyen Cristiano Ronaldo’nun kullanmasına gerek kalmadı.

Donetsk’te oynanan maçta futbol kalitesi beklentilerin çok altında kaldı.

Portekiz, İspanya’nın pasa dayalı futbolunu bozmak için baskı uygularken, İspanyolların da Portekiz’in baskısını boşa çıkaracak yaratıcılıktan uzak olması ortaya kısır bir oyun çıkardı.

Maçin 90 dakikalık normal suresi içinde görülmeyen futbol heyecanı 30 dakikalık uzatma döneminde İspanya’nın alışıldık futbolundan kesitler sunmasıyla alevlendi.

Uzatmaların ilk yarısında Iniesta, Alba’nın sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girip uzattığı pası kaleye gönderdi, ancak Portekiz kalecisi Patricia maçın akla gelen nadir pozisyonlarından birinin gol olmasına izin vermedi.

Penaltılarda ise goller ve dram vardı.

Önce Xabi Alonso İspanya adına geldi topun başına. Güzel de kullandı atışı. Vuruşunu günün başarılı ismi günün başarılı ismi Pat rica sol kale direğinin dibinden çıkardı.

Sıra Portekiz’deydi. Bu kez Moutinho’nun vurusunu Cassias sağına uzanarak kurtardı.

Iniesta, takımını öne geçirdi, Pepe beraberliği sağladı. Ardından Pique geldi, geri dönerken İspanya yeniden öne geçmişti.

Sonra ceza sahasında Bruno Alves göründü. Ancak geriden koşarak gelen Nani penaltıyı kendisinin kullanması gerektiğini işaretlerle anlattı ve kullandı da. Portekiz yeniden eşitliği sağlamıştı.

Nani, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik direktörün kendisine, git sen kullan, senin sıran dediğini söyledi.

Sonra İspanya adına Sergio Ramos ceza sahasına geldi. Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasında penaltı atisini tribünlere gönderen Ramos, soğukkanlılıkla İtalyan yıldız Pirlo’nun pazar aksamı İngiltere karsısında yaptığı gibi eski Çek yıldız Panenka’nin adıyla anılan vurusu yaptı.

Ramos’un ardından topun başına gecen Bruno Alves ise topu üst direğe nişanladı. Fabregas ise, Alves’den biraz daha şanslıydı, penaltı vurusu direğe çarpıp filelerle buluştuğunda İspanyollar unvanlarını korumak için final maçına çıkacak olmayı kutluyorlardı.

Kameralar ise İspanyol futbolcuların sevinçlerinden çok kendi kendine söylenen Ronaldo’ya odaklanmıştı. Portekizli yıldız, kendisi mi istedi yoksa hocası mı bilinmez, son penaltıyı atacak isim olarak belirlenmişti. Ukrayna’dan bu penaltıyı atamadan donuyor.