BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Etliye sütlüye karışmayan zirve

Nefesler tutuldu gözler bu toplantıya çevrildi! Ama siyasetin tansiyonunu düşürecek bir konu konuşulamadı...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-- Siyasette gerilimi düşürmek için 'durumdan vazife çıkartan' ve liderler zirvesi için yola çıkan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis başkanvekilleri ve partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi.

Toplantıya mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri katıldı. Ancak toplantıda siyasi gerilim yaratan konuların hiç biri ele alınmadı ve sadece TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmaların dindirilmesi görüşülebildi.

KATILIM TAMDI
Toptan'ın makam odasındaki görüşmeye, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş katıldı.

Basına kapalı olarak sürdürülen toplantıya TBMM Başkanvekilleri Nevzat Pakdil, Eyyüp Cenap Gülpınar, Güldal Mumcu ve Meral Akşener de katıldı.

KAVGASIZ MECLİS

Toplantı sonrası TBMM Başkanvekilleri  hiç bir açıklama yapmazken, Grup Başkanvekilleri, sadece genel kurul çalışmaları ve Komisyon çalışmaları sırasında zaman zaman yaşanan tartışmalar ve kavgaların yaşanmaması ve geruplar arası iletişimin arttırılması yönünde değerlendirme yapıldığını belirttiler.

KONUŞUL-A-MAYANLAR

Toptan'ın liderler zirvesi öncesi yaptığı bu toplantıda ele alınması beklenen konuların başında, TBMM Başkanının önerdiği Çift Kamaralı (Senato) sistem, TBMM'nin ne zaman tatile gireceği, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı son kararla başlayan kuvvetler arası çatışma konusu, Anayasa Değişiklikleri, liderler zirvesine ilişkin ön değerlendirme gibi konuların ele alınması bekleniyordu.

GEREKSİZ BEKLENTİ

Ancak bu konuların hiç birinin gündeme gelmediği bildirilirken, Toptan cephesi'nde; kamuoyunda 'gereksiz bir beklenti' oluştuğu ve bu toplantının konusunun sadece genel kurul çalışmaları olduğu ileri sürüldü.

KATILIM YETERLİ

Toptan cephesinde, "katılımın tam olması toplantının amacına ulaştığını gösteriyor' yorumu yapıldı.