BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Gökçek İzmire çamur mu attı?

Ankara'daki zehirli su tartışmalarına İzmir'de katıldı. İzmir Büyükşehir, Gökçek'in İzmir iddialarını yalanladı.

Abone ol

Ankara'daki "içme suyu" tartışmalarına İzmir'de katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'deki su daha kirli açıklamalarını eleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki içme suyunda yüksek oranda arsenik bulunduğu iddiasını yalanladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ''İzmir'de üç ayrı yerde tahlil yaptırdım, iki ayrı yerde arsenik oranları 39 ve 38 çıktı. Hem de musluktan çıkan suda. Bizim içme suyunda ise 1'in altında'' şeklinde beyanda bulunduğu hatırlatıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığının 13 Şubat 2008 tarihli Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'nde içme suyu potansiyeli yüksek olan sular için standart arsenik değerinin 20 mikro gram olarak gösterildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Buna karşılık İzmir Menemen'deki Acil Toplama Merkezi'nde 3 Mart 2008 tarihinde yapılan analizde 11.75 mikro gram, 4 Nisan 2008 tarihinde Göksu Sarıkız Toplama Merkezi'nde 11.04 mikro gram, 28 Nisan 2008 tarihinde Halkapınar Kuyusu'nda 10 mikro gram, 10 Haziran 2008 tarihinde Pınarbaşı Toplama Merkezi'nde yapılan analizde ise 1.04 mikro gramlık arsenik değeri tespit edilmiştir. Tahtalı, Balçova, Ürkmez ve Aliağa'daki yüzey sularında ise arsenik saptanmamıştır. Kentteki yüzey ve yer altı sularında arsenik değeri belirlenen sınırlar içindedir. Sayın Gökçek'in hangi amaçla yaptığı belirlenemeyen bu talihsiz açıklamasına karşılık, sürekli kontrol altında tuttuğumuz İzmir'deki su değerlerimizi hemşehrilerimizin bilgisine sunmakta yarar görüyoruz. Suyumuzun kalitesinde, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edici herhangi bir unsur bulunmamaktadır.''