BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  POLİTİKA

Eşref Fakıbaba kimdir eşi Gül Fakıbaba nereli?

Tarım ce Gıda Bakanı olan Ahmet Eşref Fakabıba Urfa'nın efsane olan belediye başkanıydı. Eşref Fakıbaba aslen nereli eşi Gül Fakıbaba kimdir biliyor musunuz? İşte Ahmet Eşref Fakıkababa ailesi.

Abone ol

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı koltuğuna oturan Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlı Urfa'nın efsane belediye başkanı. Halk onu öyle sevdi ki hangi partiden olduğuna bakmadan tekrar tekrar rekor oyla başkan yaptı. Peki kabineye Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir aslen nerelidir eşi ve çocuklarına dair bilinmeyenleri nelerdir? Gelin sizlere kabinenin efsane ismini tanıtalım.

Urfa'ya yaptığı hizmetlerle efsaneleşen Ahmet Eşref Fakıbaba bakan olacağını hiç beklemiyordu. Tarım bakanlığı gibi yıllardır ihmal edilen bir kuruma hizmetleri ve çalışkanlığı ile bilinen Ahmet Eşref Fakıbaba'nın getirilmesi çiftçiye umut verdi.

Fakıbaba bir röportajında çok sevilmesinin nedenini şu sözlerle açıklamıştı: ''Samimiyet. Gerçekten dürüstlük, gerçekten şeffaflık, gerçekten yememe, gerçekten yedirmeme, gerçekten güvenilirlik. Birine hayır dedimse, Bakan aradığında da hayır dedim. 50 kişiyi araya koydular, baktılar yine olmuyor. Kimseye eyvallahım olmadı''.

AHMET EŞREF FAKIBABA ASLEN NERELİ?: İsmi Şanlı Urfa ili özdeşleyen Ahmet Eşref Fakıbaba aslen Birecik'li. Birecik Urfa'nın 96 bin nüfuslu ilçesi. 6 Aralık 1951 doğumlu olan Ahmet Eşref Fakıbaba, bağımsız olarak girdiği seçimlerde bile yüzde 80 oy alması ile biliniyor.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba : Ahmet Eşref Fakıbaba’ başarısını hep eşi Gül Fakıbaba'ya bağlıyor. Mutlu bir evliliği olan Ahmet Eşref Fakıbaba karısı için verdiği bir röportajda "Her Başarılı Erkeğin Arkasında Bir Bayan Vardır" sözünü hatırlatarak "Benim başarımın arkasındaki güç de eşimdir" demişti.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi kim! Karısı Gül Fakıbaba meğer...Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi kim! Karısı Gül Fakıbaba meğer...Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi kim! Karısı Gül Fakıbaba meğer...Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi kim! Karısı Gül Fakıbaba meğer...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın asıl mesleği : Birecik Lisesini başarıyla tamamlayan Ahmet Eşref Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim ilkyardım hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamlayan Ahmet Eşref Fakıbaba aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu.

ŞANLIURFA'DA EFSANE OLDU :1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa'da rekor oyla seçildi.

AK PARTİ'DEN NİYE AYRILDI : 28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti çatısı altında belediye başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba yüzde 60'a yakın oy alarak en yakın rakibine yüzde 35'lik bir fark atmıştı. 2009 yerel seçimlerinden AK arti'den aday gösterilmeyen Ahmet Eşref Fakıbaba seçimlere bağımsız olarak girmiş ve yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

SAADET PARTİSİ'NDEN İSTİFA ETTİ : AK Parti aday göstermediği için ayrılan Ahmet Eşref Fakıbaba Saadet Partisi'ne katıldı. Fakıbaba, Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılması üzerine istifa etti. Hiçbir partinin desteğini almadan seçilen ve Şanlıurfa halkı tarafından çok sevilen Fakıbaba, AK Parti'den seçilenler arasında, ayrılıp da dönen ilk ve tek isim oldu.