BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Esnafa akıl almaz plan yaptılar

İzmir'de, bir esnafa tuzak kuran şebekenin filmleri aratmayacak akıl almaz oyununu polis bozdu.

Abone ol

Murat M. isimli oto tamirhanesi sahibini, ayarladıkları kişilerle önce anlaşmazlığa düşüren, ardından kurtarma bahanesiyle yakınlık kurup bu kişiyi sözde öldürüp "Senin yüzünden adam öldürdük" diyerek 10 binlerce lira dolandıran şebekenin biri kadın 8 üyesi tutuklandı. Polisin, bir ay boyunca yaptığı soruşturmada, bazı zanlıların kimliğini, internetteki sosyal ağlar sayesinde belirlediği öğrenildi. 

MİRAS KALINCA HAİN PLAN HAZIRLADILAR

Bayraklı ilçesinde otomobil tamirhanesi olan Murat M'ye (38), bir yakının vefatı üzerine Ankara'da bazı araziler miras kaldı. Maddi durumunun düzeldiğini bilen işyeri yakınındaki kahvehanenin sahibi S.B. ve H.A. isimli iki kişi, Murat M.'ye oyun hazırlayarak dolandırdı. 50 bin lirayı şebeke üyesine veren Murat M., tüm araştırmalarına karşın B.A.A.'yla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamayınca, durumu bir yakınına anlattı. 

KAYIP BAŞVURUSU YAPILMAYINCA POLİS ŞÜPHELENDİ

Dolandırıldığından şüphelenen Erdal U. isimli yakını Murat M.'den polise gitmesini istedi. Geçen Eylül ayında başvuran Murat M.'nin ihbarı üzerine harekete geçen polis, isminin 'Baran' olduğunu söyleyen B.A.A.'nın gerçekten öldürülüp öldürülmediğini araştırmaya başladı. Herhangi bir kayıp başvurusu olmamasından şüphelenen Gasp Bürosu dedektifleri, Murat M.'ye yardımcı olacaklarını söyleyip dolandıran zanlıların kimliklerini tek tek belirledi.

Dolandırıcıların oyununu ortaya çıkaran polis, İzmir, Antalya, Aydın ve Denizli'de düzenlediği operasyonlarla 11 kişiyi gözaltına aldı. İzmir'de yakalanan kahvehane sahibi S.B. (31), kardeşi S.B. (25), suç ortağı H.A. (29), arkadaşları İ.B. (34), Aydın'da yakalanan M.C.G.(39), sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şebekeye yardım ettiği ileri sürülen 3 kişi ise serbest bırakıldı.

ÇETE ÜYELERİ FARKLI İLLERDE YAKALANDI

Polis, öldürüldüğü ve gömüldüğü ileri sürülen zanlı B.A.A.'yı (26) yaşadığı Denizli'de yakalayarak gözaltına aldı. Sevgilisi rolündeki Z.G. (27) isimli kadın Antalya'da, planı hazırlayan grupta olduğu ileri sürülen M.A. (30) ise İzmir'de yakalandı. Dün sabah saatlerinde adliyeye gönderilip nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 zanlı da tutuklandı. Olayla ilgili 8 zanlı tutuklanırken polis, zanlıların aldıkları 50 bin lira ve diğer paraları ise harcadıklarını belirledi.