BIST 10.282
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.416,85
HABER /  DÜNYA

Eskişehirspor’da üye krizi

Eskişehirspor başkan adayı Mesut Hoşcan, yakında gerçekleştirilecek olağan genel kurul toplantısında 67 üyenin oy kullanıp kullanmayacağı il...

Abone ol

Eskişehirspor başkan adayı Mesut Hoşcan, yakında gerçekleştirilecek olağan genel kurul toplantısında 67 üyenin oy kullanıp kullanmayacağı ile ilgili mevcut yönetimin dün mahkeme kararını paylaştığını hatırlatarak, “Biz Eskişehir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ile ilgili olarak gerekli girişimleri yaptık" dedi.
Hoşcan, düzenlediği basın toplantısında, geriye yönelik yapılan üyeliklerin yanlış olduğu yönünde açılan davada, mahkeme davanın reddine karar verdiğini belirtti. Mesut Hoşcan, "Gerekçeli karar yaklaşık 10-15 gün sonra deklare edilir. Mahkemenin görevsizlik kararı verdiğini tahmin ediyoruz. Ancak mevcut yönetim bunu zafermiş gibi kamuoyu ile paylaştı” diye konuştu.
Mahkeme kararı üzerine İl Dernek Müdürlüğün’den müracaatları üzerine bir yazı aldıklarını, Eskişehirspor yönetiminin kamuoyunu yanılttığını aktaran Hoşcan dernekler masasının cevabını basın mensupları ile paylaştı. Hoşcan’ın okuduğu kararda, “İlgi tarihli dilekçeniz ile istenilen Eskişehirspor Kulübü’nden yapılacak olağan genel kurulda oy kullanamayacağı açıklanan 67 üyenin mahkeme kararı ile oy kullanabileceği hususunda yapılan incelemede, adı geçen derneğe denetim yapıldığı ve sonucunda idari yönden derneğin 25/06/2010 tarih ve 305 sayılı İl Müdürlüğünün yazısı ile tebliğ edilen, Valilik makamının 23/06/2010 tarihli onaylı tüzüğün 10. maddesinin 2. fıkrasında "Üyeliğine karar verilen kimseye, bu karar ile birlikte giriş ücretini ve üye olduğu yıla ait yıllık aidatını otuz gün içinde ödemesi bildirilir. Bu süre içinde gereken ödemenin tamamı Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek şekilde yapılmadığı takdirde, üyelik başvurusunun kabulüne ilişkili karar, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın kendiliğinden kalkar. Üyelik kabulünün kendiliğinden kalkması durumunda üye olmak amacıyla yapılan başvuru yapılmamış sayılır" hükümlerine istinaden, dernek tüzüğüne aykırı olarak yapılan üye kayıtları tespit edilmiş ve bu listelerde adı geçen 67 kişinin oy kullanamayacağı kendilerine bildirilmiştir. Eğer oy kullanma durumlarında ise genel kurul iptal davası açılabileceği 11 Şubat 2013 tarih ve 933 sayılı yazımız ile bildirilmiştir. 4. Asliye Hukuk Mahkemesi henüz karar vermemiş olup, Dernek Yönetim Kurulu kararlarının adli yargıyı bağlamadığı, Dernekler Kanunu’nu ve yönetmeliğine göre derneklerin idari yönden iş ve işlemleri hakkında İl Dernekler Müdürlükleri karar vermeye yetkili olup, genel kurulda idaremiz tarafından oy kullanamayacağı belirtilen üyelerin oy kullanması durumunda konunun adli yargıya intikal ettirilebileceği hususunda bilgilerinizi rica ederim” diye belirtildi.

"KRALIN ÇIPLAK OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM"
Mesut Hoşcan, 67 üye üstünde bu kadarda ısrarcı olunmasını anlamadıklarını da belirterek, “724 kişi oy kullanacak diyorlar. 550’si benim adamım diyen bir başkan var. Liste yapamayacağımızı söyleyen bir yönetim vardı. Bizlerin seçime günler kala çekileceğini söyleyen bir başkan var. Kralın çıplak olduğunu daha önce söylemiştim. 22 Haziran’daki seçimin Eskişehirspor’a yakışan bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Bu seçimin Eskişehirspor için hayırlı olmasını şimdiden diliyoruz. 22 Haziran’da Eskişehirspor’un hem kuruluş hem de kurtuluşunu kutlamayı diliyorum” dedi.(İHA)