BIST 10.952
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.503,74
HABER /  GÜNCEL

Eski Van vekili Bayram'a hapis cezası

Van'da kamu ihalelerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle eski Van vekili Mustafa Bayram ceza aldı

Abone ol
Van'da kamu ihalelerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 kişiyle birlikte yargılanan eski Van milletvekili Mustafa Bayram, 'örgüt yöneticiliği ve ihaleye fesat karıştırmak suçundan 28 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Mahkeme Bayram'ında aralarında bulunduğu 5 kişi için yakalama kararı çıkardı.

Van'da 2007 yılında 7 ayrı kamu ihalesinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 7 ilde düzenlenen operasyonda aralarında eski Van Milletvekili Mustafa Bayram ve Van Müteahhitler Derneği Başkanı Haşmeti Celil Bilici'nin de bulunduğu 18 kişi hakkında 'İhaleye fesat karıştırmak, örgüte üye olmak, ihale kanununa muhalefet ve cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak' suçlarından Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı.

Yaklaşık 4 yıldır devam eden yargılamaya bugün devam edildi. Sanıkların katılmadığı duruşmada avukatlar son savunmalarını yaptı. Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardında kararını açıkladı. Dosyada örgüt yöneticisi olmakla suçlanan eski Milletvekili Mustafa Bayram, Haşmet Celil Bilici ile Remzi Şahin'e, 'örgüt yöneticiliği ve 6 ayrı ihaleye fesat karıştırmak' suçundan toplam 28 yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanık Mehmet Nihat Kızılkan'a örgüt üyeliği ve 2 ayrı ihaleye fesat karşıtırmak suçundan 10 yıl 10 ay, Bülent Başak'a ise örgüt üyeliği ve 3 ayrı ihaleye fesat karıştırmak suçundan 14 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Sanıklardan S.T, M.B, F.B ile F.U'ya 'örgüt üyeliği ve 1'er ihaleye fesat karıştırmak' suçundan 5 yıl 10'ar, İ.A ile F.K'ya da örgüt üyeliği ve 2'şer ayrı ihaleye fesat karıştırmaktan 10'ar yıl hapse mahkum edildi. Dosya kapsamında yargılanan iki kamu görevlisi örgüt üyeliği suçundan aldıkları 1 yıl 8 ay hapis cezası ertelenirken, Mustafa Bayram'ın oğlu H.B ile sanıklar H.A ve V.G de tüm suçlardan beraat etti. Sanıklardan F.K'nın da dosyası tefrik edildi.

5 SANIĞA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Mahkeme, sanıklardan Mustafa Bayram, Haşmet Celil Bilici, Remzi Şahin, Bülent Başak ve Mehmet Nihat Kızılkan'a verilen yüksek cezalar sebebiyle haklarında yakalama kararı çıkardı. Sanık avukatlarının mahkemenin verdiği karara itiraz edeceği öğrenildi.