BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eski sunucuya 'BBC binası içinde tecavüz' suçlaması

BBC'nin eski sunucusu ve spor yorumcusu Stuart Hall hakkında cinsel saldırı ve taciz suçlamasıyla açılan davada savcılar, ünlü sunucunun 'iki genç kıza BBC binası içinde tecavüz ettiğini' söyledi. Hall suçlamaları reddediyor.

Abone ol

BBC'nin eski spor yorumcusu ve sunucusu Stuart Hall hakkında cinsel saldırı ve taciz suçlamasıyla açılan davanın bugünkü duruşmasında savcılar, Hall'un BBC'nin soyunma odasında iki kız çocuğuna tecavüz ettiğini söyledi.

Savcılar, 37 yıl önce Hall'un Manchester'da 'film ve televizyon programlarında makyaj sanatçısı olarak çalışmak istediğini söyleyen' bir kızı BBC'nin Manchester'daki eski stüdyolarına davet ettiğini ifade etti.

84 yaşındaki sunucu, 1970'li yıllarda iki genç kıza yönelik 20 ayrı taciz ve tecavüz suçlamasını reddediyor.

Savunma avukatları mahkeme jürisine, Hall'un 'tecavüzcü olup olmadığına' karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Preston Kraliyet Mahkemesi'nde görülen davanın Salı günkü duruşmasında Hall, taciz suçlamalarından yalnızca birini kabul etmişti.

Hall geçen yıl, 13 genç kıza cinsel tacizde bulunduğuna dair 14 ayrı suçlama nedeniyle 15 ay hapis cezasına çarptırılmış, cezası Temyiz Mahkemesi'nde 30 aya çıkarılmıştı.

Savcı Peter Wright iddianamesinde, iki genç kızın ailesinin Hall'u tanıdıklarını ve ünlü sunucunun ailelerinin 'güvenini istismar ettiğini' söyledi.

Mahkeme jürisi, ismini vermediği kurbanlardan birinin 14 yaşından 16 yaşına kadar, 1 Ocak 1976 ve 30 Eylül 1978 tarihleri arasında Hall tarafından cinsel tacize uğradığını belirtti.

'Suçluluk duygusu'

Savcı Wright, Hall'un 'alkol verdiği' genç kıza soyunma odasında tecavüz ettiğini, ünlü sunucunun daha sonra kızı evine bıraktığını ve onun da alkol aldığı için suçluluk duygusuna kapılıp başına gelenler hakkında kimseye şikâyette bulunmadığını kaydetti.

Genç kızın 12 ay boyunca her hafta Manchester'daki BBC stüdyolarına gittiği belirtildi.

Savcı, tacizlerin sıklığı nedeniyle kurbanın 'sayısını bile hatırlamadığını, Hall'la tahminen en az 30 defa cinsel ilişkiye girmiş olabileceği yönünde ifade verdiğini' söyledi.

Mahkemede ismi paylaşılmayan diğer kurbanın da '12 -15 yaşları arasında Stuart Hall tarafından tecavüze uğradığı' yönündeki iddiası da dile getirildi.

Savcılar, ilk saldırının genç kız temizlik yaparken gerçekleştiğini, Hall'un tecavüz ettiğini söyledi.

Duruşmada, genç kızın ileriki yaşlarda da televizyonda kariyer yapmak istediği için sık sık BBC stüdyolarına geldiği ve Hall'un soyunma odasında genç kıza tecavüz ettiği ifade edildi.

Hall'un avukatı Crispin Aylett de müvekkilinin 'masum olduğu ve tecavüzcü olmadığı' yönündeki savunmasını aktardı.

Avukat, jürinin de Hall'un tecavüzcü olup olmadığı konusunda kararını vermesi gerektiğini söyledi.

Davanın yedi gün sürmesi bekleniyor.