BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.384,14
HABER /  GÜNCEL

Sahada düşündüğüm tek şey...

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, sert bir futbol yapısı olduğunu ifade ederek, sahada düşündüğü tek şeyin siyah-beyazlı takımın kazanması ol...

Abone ol

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, sert bir futbol yapısı olduğunu ifade ederek, sahada düşündüğü tek şeyin siyah-beyazlı takımın kazanması olduğunu söyledi.
Lig TV’ye açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak, Rapid Wien’de oynadığı dönemdeki sezon öncesi kamplarında 2 hafta koşu yaptıklarını belirten Kavlak, “Top görmeden koşuyorduk. Hocamız, ‘Benim takımımda oynamak istiyorsan koşmalısın’ demişti. Şu anki tempomu ve mücadeleci yapımı, ona borçluyum. Wien’deki hocam bana çok güvendi ve genç yaşta bana forma şansı verdi, sonrasında onun sayesinde Avusturya Milli Takımı’nda forma giydim” dedi.

“OLCAY’I TEBRİK EDİYORUM”
Siyah-beyazlı futbolcu, takım arkadaşı Olcay Şahan’la çok iyi bir dostlukları olduğunu ifade ederek, “Onun için takımdaki en iyi arkadaşım diyebilirim. Hemen hemen her gün birlikte bir şeyler yapıyoruz. Koşu mesafeleri konusunda Olcay’la şaka ile karışık bir rekabet içerisindeyiz. Genelde ben Olcay’ı geçsem de Olcay da çok önemli koşular yapan bir oyuncu. Burada en önemlisi elbette koşmak ile birlikte maçtan sonra kazanmamız. Olcay’ın performansına ‘maşallah’ demek istiyorum. Geldiğinden beri tüm maçlarda oynadı. Bu herkesin kolay başarabileceği bir şey değil. İstikrarlı olmak ve son 2 sezonda her maçta oynamak çok da kolay bir iş değil. Olcay’ı bu konuda tebrik ediyorum” diye konuştu.

“ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIYORUM”
Sürekli kendisini geliştirmeye çalıştığına değinen Veli Kavlak, “Bana yapılan olumlu ve olumsuz eleştirileri de göz önünde bulunduruyorum tabi ki. Real Madrid’de oynayan Khedira ya da 40 milyon Euro’ya Bayern Münih’e transfer olan Javi Martinez de Beşiktaş’ta oynasa, onlar da eleştirilir; sadece koşuyorlar, şut çekmiyorlar ve hücuma destek vermiyorlar diye. Ben Khedira’nın 3 kişiyi geçip gol attığını görmedim mesela” şeklinde konuştu.

“DÜŞÜNDÜĞÜM TEK ŞEY BEŞİKTAŞ’IN KAZANMASI”
Kavlak, iyi bir orta saha oyuncu olup olmadığının sorulması üzerine, “Elbette, iyi bir orta saha oyuncusu olduğumu düşünüyorum. İyi bir oyuncu olmasaydım zaten Beşiktaş forması giymezdim. Omuzumda tendonda bulunan bir yırtık varmış, bu sakatlığımı uzun süre bulamamıştık. Çok görünen bir sakatlık türü değilmiş. Yapılan tedavi de performansımın artmasında önemli rol oynadı. Saha içinde Beşiktaş’ın başarısı için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Elbette bazen sinirler gerilebiliyor, agresif olabiliyorum, ama saha içinde düşündüğüm tek şey, Beşiktaş’ın kazanması. Bunun dışında başka hiçbir şey düşünmüyorum” cevabını verdi.

“SERT BİR YAPIM VAR”
Antrenmanlarda dahi sert bir yapısının olduğunu vurgulayan Kavlak, “Vücudum artık bunu kaydetmiş, kendi içinde çok da değiştiremiyorum. Oğuzhan mesela, bu durumdan biraz şikayetçi oluyor. ‘Abi biraz yavaş müdahelede bulun’ diyor. Ama ne yazık ki elimde değil, yapım böyle” dedi.

“KALAN 2 MAÇIMIZI KAZANMALIYIZ”
Başarılı futbolcu UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi verdiklerini hatırlatarak, “Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı istiyorsak, önümüzde kalan 2 maçı kazanmak zorundayız. Bunun aması falan yok. Hem Elazığspor’u hem de Gençlerbirliği’ni yenmemiz gerekiyor. Bunu yapabilecek güçteyiz. Biz maçlarımızı kazandıktan sonra elbette Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekleyeceğiz ama öncesinde bizim maçlarımızı kazanmamız lazım” diye konuştu.

“İDOLÜM FABIAN ERNST”
Spor Toto Süper Lig’de kendi oynadığı mevkideki isimleri de değerlendiren siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak, “Spor Toto Süper Lig’de kendi mevkiimde son 3 sezondur Selçuk İnan istikrarı ile dikkat çekiyor. Emre Belözoğlu’nu da beğendiğimi söyleyebilirim. Fabian Ernst benim idolüm. Bunların hepsi benim için çok önemli isimler” şeklinde konuştu.

“GENÇ BİR TAKIMIZ”
Veli Kavlak, genç bir takım olduklarını vurgulayarak, “Bundan dolayı taraftarımızın desteğine her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Bu bağlamda stadımızın olmaması ve en ufak bir olayda seyircisiz oynamamız, bizi çok etkiledi. Ama tüm bunlara rağmen yine ayaktayız” ifadelerini kullandı.

“TALİHSİZ BİR OLAY YAŞANDI”
Takım arkadaşı Gökhan Töre’nin geçtiğimiz günlerde silahla yaralanmasını da değerlendiren Kavlak, şunları söyledi:
“Fenerbahçe maçını izlemeye Avusturya’dan 3 tane Beşiktaşlı çocukluk arkadaşım geldi. Ben de o maçta sarı kart cezalısıydım. Maç sonrası Viyana’dan gelen arkadaşlarımın yoğun ısrarı ile gittik ve ne yazık ki böyle talihsiz bir olay yaşandı ama ucuz atlatıldı.”
(İHA)