BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.439,87
HABER /  DÜNYA

ESKİ SPORCULARDAN ANLAMLI ETKİNLİK

Hayata Bağış Derneği, eski milli basketbolcularla organ nakli yapılan çocukları bir araya getirdi. <br/>Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde ...

Abone ol

Hayata Bağış Derneği, eski milli basketbolcularla organ nakli yapılan çocukları bir araya getirdi.
Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen organizasyonda organ nakli olan çocuklar ünlü basketbolcular ile gösteri maçı oynadı. Organizasyona eski ünlü basketbolculardan Harun Erdenay, Haluk Yıldırım, Levent Topsakal, Mehmet Döğüşken ve Alain Digbeu katıldı. Birçok yaş grubundan 20 çocuğun yer aldığı etkinlikte oynanan kısa basketbol maçının ardından ünlü basketçilerden hediye paketi alan çocuklar, güzel bir gün geçirdiler.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, desteklerinden dolayı eski basketbolculara teşekkür plaketi verdi. Eski milli basketbolcu Harun Erdenay, yaptığı açıklamada çocuklarla oynadıkları maçın çok güzel geçtiğini belirterek, “Küçük arkadaşlarımızla beraber, kimisi karaciğer kimisi böbrek nakli olmuş küçük genç kardeşlerimizle güzel bir maç yaptık. Onların da eğlendiğini düşünüyorum. Biz de çok büyük keyif aldık” dedi.
Çocukların hepsinin sağlıklı olduğu ifade eden Erdenay, “Organ bağışı sayesinde hepsi şuanda basketbol oynuyorlar. Biz de bunu her zaman destekliyoruz. Elimizden gelen yardımları yapmaya çalışıyoruz. Ülker’de oynadığım zamanlar yaklaşık 10 sene önce bende organlarımı bağışlamıştım” diye konuştu.
(İHA)