BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Eski kocasından çocuk istedi

Trafik kazası sonucu felç olan minik Şirvan'ın ayağa kalkabilmesi annesi tartışmalı bir karara imza attı.

Abone ol Trafik kazası sonucu felç olan minik Şirvan'ın ayağa kalkabilmesi için kök hücre nakli gerekiyor.

Anne Funda Bilge, tartışmalı bir karara imza atarak kök hücre için eski eşinden tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olacak.


BAKAN EL UZATTI

Şirvan'ın 8.5 aydır boyundan aşağısının felç olduğunu ve yatağa mahkum şekilde yaşadığını belirten Bilge, Denizli'deki evlerinde umutsuzluğa kapıldığı sırada Sağlık Bakanı Akdağ'ın yardımıyla Ankara'ya geldiklerini söyledi. Bilge, yurt dışında yapılacak kök hücre nakli ile kızının yürüyebileceğini öğrendiklerini anlattı.

BİR KARDEŞİ OLACAK

Bilge, "Bunun için benim fedakarlık yapmam gerektiğini söylediler. 'Böyle bir şey yapar mısın?' diye sordular. Ben de 'yaparım' dedim. Şirvan'ın 14 yaşında bir ağabeyi var ama yeni doğan bir kardeşinden alınacak kök hücre nakline ihtiyacı var. O yüzden yeni bir kardeş yapmayı düşünüyorum" diye konuştu. Bilge şunları söyledi:

ŞİRVAN ADINI KOYDU

"Eski eşimi aradım. O da 'Kızım için gerekiyorsa ben de her şeye varım' dedi. Çocuk yapmak için 2 ay içinde bir araya geleceğiz. Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olacağız. “ Şirvan'ın bu durumu çok olumlu karşıladığını aktaran Bilge, "Kardeşinin ismini bile koydu. Erkek olursa Umut, kız olursa Dilek olacakmış. Onun dileğini ve umudunu temsil edecekmiş" dedi.

BAŞARI ŞANSI YÜZDE 80

2009’da naklin yapılacağını söyleyen Bilge, kızının ayağa kalkması için İsrailli uzmanların yüzde 80, Almanlar’ın ise yüzde 60 ihtimal verdiğini belirtti. Bilge, "Yüzde 1 ihtimal bile bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.