BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Öcalan bombaları bırakın derse

Teröristbaşı Öcalan diğer mahkumlarla görüşebilecek m? Adalet Bakanı Şahin'den ilginç açıklamalar.

Abone ol Öcalan'ın diğer mahkumlarla görüşme şartı bombaları bırakın mesajına bağlı. İmralı'ya gönderilecek diğer mahkumlarla görüşmesi şu an mümkün değil. Adalet Bakanı Şahin Hürriyet'ten Şükrü Küçükşahin'e konuştu:

"Ama ’Bırakın kavgayı, bombaları’ der, görüş değiştirirse belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar."

İmralı’da 1000 güvenlik görevlisi

Abdullah Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüsü. Yasa bu hükümlülerin infazının tek kişilik odalarda yapılmasını emreder. Buralar için yüksek güvenlik istenir. Şu anda İmralı’da bin güvenlik görevlisi var. Barakalarda kalıyorlar. Bunlar için uygun bir yer yapılması planlanmış. İleride gerekir diye projeye, birkaç hükümlüyü de barındıracak şekilde mini bir infaz kurumu eklenmiş. Ben de, yapın, dedim. Buraya hükümlü gider mi gitmez mi, henüz karar vermedik. Hükümlü nakledilse bile zaten yasa gereği yanına bir kişi verilemez. Çünkü bunlar cezalarını tek kişilik odalarda çekerler.

'Bomba ile kavga olmaz' derse

Yasa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalı hükümlülerin o ünitede kalan diğer hükümlülerle irtibatının sağlanabileceğini söylüyor. Eğer iyi halleri söz konusuysa 10 kişiye kadar çıkabiliyor bu irtibat, sohbet hali. Bu da haftada 10 saati geçemez. Öcalan’a, yaptıkları nedeniyle bugüne kadar iki kez disiplin cezası verilmiş. Ama durumunu düzeltir, ’bu işleri bırakın, bomba ile kavga ile olmaz’ derse, görüş değiştirirse belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar. Yoksa şu an başka hükümlülerle sohbet hakkı görünmüyor.