BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Eski genelkurmay başkanı Başbuğ tutuklandı

Eski genelkurmay başkanı Başbuğ, İrticayla Mücadele Eylem Planı davasına ilişkin soruşturma kapsamında 'terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandı.

Abone ol

Eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ İrticayla Mücadele Eylem Planı davası kapsamında 'terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandı.

Başbuğ, öğle saatlerinde hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gitti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne Çırağan Caddesi'ndeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan giriş yapan Başbuğ, daha sonra savcılık katına çıktı.

Başbuğ'un adliyeye gelişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Başbuğ, savcılık tarafından yaklaşık 7 saat ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Anadolu Ajansı savcının Başbuğ'a ''örgüt yöneticiliği'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlamalarını yönelttiğini duyurdu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının, 30 Aralık 2011 tarihli duruşmasında, sanıkların savunmalarıyla ilgili beyanlarda ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine yazı yazılmasına karar vermişti.