BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  DÜNYA

Eski bakana sahte plaka şoku

Yunanistan’da, eski Ulaştırma Bakanı Mihalis Liapis, aracında sahte plaka kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.<br/>Suv tipi aracında sa...

Abone ol

Yunanistan’da, eski Ulaştırma Bakanı Mihalis Liapis, aracında sahte plaka kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.
Suv tipi aracında sahte plaka kullandığı tespit edilen Liapis’in aracının ayrıca sigortasız olduğu da belirtildi. Kontrol sırasında üzerinde ehliyeti de bulunmayan eski bakan hakkında evrakta sahtecilik ve sahte onay verme suçlamalarından kovuşturma açıldığı öğrenildi. Eski Bakan Liapis’in yarın mahkemeye çıkması bekleniyor.
Olayı "talihsizlik" olarak nitelendiren Liapis, "aracının aküsü biteceği" korkusu nedeniyle yakalandığını, kendisinin plaka ile araç "krizin mağduru" olduğunu savundu.
Bahse konu araçla ilk kez trafiğe çıktığını savunan Liapis, "Aracım Porto Rafti’de bir depoda bulunuyordu. Asya’ya gideceğim için aküsü konusunda endişeye kapıldı. Hiçbir zaman sahte plaka ile dolaşmadım. Sadece aküsünü doldurmak için trafiğe çıkmıştım. 2013 yılı trafik harcını da ödemiştim. Sigortam yoktu, çünkü bu araçla dolaşmıyordum. Şanssızlık. Cezalandırılacağım. Hata ettim ve düşüncesizliğimin bedelini ödeyeceğim. Ancak bunlar insani hatalar" diye konuştu.
(İHA)