BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Şota: Kural hatası yok

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, olaylı Beşiktaş maçında, karşılaşmanın skorunu değiştirecek ve yeniden oynanmasını gerektirecek ...

Abone ol

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, olaylı Beşiktaş maçında, karşılaşmanın skorunu değiştirecek ve yeniden oynanmasını gerektirecek bir hata olmadığını savundu.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ’Sporcu Sağlığı’ adlı panele katılan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze panelin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör, maçın tekrarını gerektirecek bir hata olmadığını ve Donk’un pozisyonunun penaltı olmadığını belirtti. Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan olayları değerlendiren Shota, “Keşke olmasaydı. Ama biz oyuna bakacak olursak mutluyuz. İkinci devre oynadığımız oyun bizi daha mutlu etti. Karşılaşma Fernandes ve Donk’un olayı olmasaydı daha güzel geçecekti. Ama ortada sonucu etkileyecek bir durum yoktu. Almeida’nın pozisyonunun gol pozisyonu olup olmadığı tartışılacak bir durum. Doğrusu Donk topu dışarı atsaydı daha iyi olurdu. Ama biz inanıyoruz ki hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.

“FUTBOL OYNAMAK VE KAZANMAK İSTİYORUZ”
Shota, Fernandes’in ’Türkiye’de bir daha futbol oynamam’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Fernandes çok iyi bir oyuncu. Bu lige renk katıyor ve birisi bu ligi izlemek istese Fernandes’i izlemek ister. Neler olacağını bilmiyorum. Bir kişinin böyle bütün camiasının karşısına çıkıp ’Ben burada oynamak istemiyorum’ demesi ne kadar doğru bilmiyorum. Muhakkak bunu kendisi de düşünüyordur. Beşiktaş camiası bir kişiden değil, çok kişiden daha büyük. Bunu Fernandes de anlıyor. Belki ilk günün sıcaklığı ile böyle bir açıklama yaptı. Bir kişinin sahaya girip bir futbolcuyu tekmelemesi onun için de kolay değil. Ben o anda sahada bulunan her iki takım futbolcularını da tebrik ediyorum. Bizim futbolcularımız da orada Fernandes’i korudu. Olayın daha fazla büyümesine izin vermediler. Beşiktaş’a çıkan iki kırmızı kart sonrası hiç bir futbolcumuz da sevinmedi. Taraftarlardan da alkışlayan olmadı. Biz birisinin bir şeyini çalmak istemiyoruz. Biz kazanmak istiyoruz, oyun oynamak istiyoruz. Öyle yaptığımızı da düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SKORA ETKİ EDEN BİR ŞEY OLMADI”
Maçın tekrar oynanmasına karar verilmesi halinde itiraz etmeyeceklerini ifade eden Shota, “Ne diyelim oynamayalım mı diyelim? Bilenler ve bu işi takip edenler böyle karar verirse biz de bu karara uymak zorundayız. Çıkacağız oynayacağız. Ama şuan böyle bir şey yok. Yani skora etki eden ve değiştiren bir şey olmamış. Niye tekrar oynayalım ki o zaman” diye konuştu.

“LİGDE İYİ GİDİYORUZ”
Shota, takımının ligde iyi gittiğini hatırlatarak, “Keşke bunu daha fazla konuşsaydık. Keşke daha çok iyi futbolumuz konuşulsaydı. Ama olmuyor bazen. Bugün bu olayı yaşadık. Birisi diyebilir tabi ’Shota senin için kolay sen unutursun. Acılı taraf şuan Beşiktaş’ diye. Onların unutması zor ve kolay kolay da unutulmaz. Ama sonuçta hayat devam ediyor. Lig devam ediyor biz de devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.
(İHA)