BIST 10.216
DOLAR 32,25
EURO 34,93
ALTIN 2.437,63
HABER /  GÜNCEL

Eşine az rastlanır piyango

Denizli'de 25 bin YTL'lik ikramiyeyi 25 YTL zanneden talihliye şans ikince kez güldü.

Abone ol

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde seyyar Milli Piyango bayii Ali Rıza Şengül, kazı kazan oynayan Sami Savran'ın 25 bin YTL ikramiyeyi 25 YTL zannedip parasını almasından yarım saat, sonra gerçeği farkedip kuponunu iade etti. Talihli Sami Savran, “Bu devirde böyle insanlar zor bulunur. İkramiyenin 5 bin YTL'sini ona vereceğim” dedi.

İlginç olay dün Buldan'da yaşandı. Milli Piyango ve kazı kazan biletleri satan Ali Rıza Şengül, festival nedeniyle bilet satmak için Buldan'a gitti. Buldanlı işçi Sami Savran, Ali Rıza Şengül'den kazı kazan aldı. Savran, kuponlardan birinden 25 bin YTL ikramiye kazandı, ancak rakama dikkatli bakmadığı için ikramiyeyi 25 YTL sandı. Savran, Şengül'den 25 YTL'yi alarak ayrıldı.

Yaklaşık yarım saat sonra kazanılan ikramiyenin 25 YTL değil, 25 bin YTL olduğunu farkeden seyyar bayi Ali Rıza Şengül, kazı kazan kuponunu geri vermek için talihliyi aramaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren bir aramadan sonra talihli Sami Savran'ı festival alanında bulan seyyar piyangocu Şengül, gerçeği anlatıp verdiği 25 YTL'yi geri aldı, kuponu geri verdi. Kazandığı ikramiyenin 25 değil 25 bin YTL olduğunu anlayan işçi Sami Savran, büyük sevinç yaşadı.

Sevinçten ne yapacağını bilemeyen talihli Sami Savran, “Bu devirde böyle insanlar zor bulunur. Ben bileti kazıyıp kazandığım paranın 25 YTL olduğunu zannettim, paramı alıp ayrıldım. Bu dürüst insan gelip beni bulmasa kazandığım ikramiyenin 25 bin YTL olduğunu bilmeyecektim. Kendisine çok teşekkür ederim. İkramiyenin 5 bin YTL'sini kendisine vereceğim” dedi.

Bayi Ali Rıza Şengül de doğru olanı yaptığını söyledi. Şengül, “Ben bu mesleği uzun yıllardır yapıyorum. Bu zamana kadar namusumla çalışıp hep helal para kazandım. 10 bin YTL kredi kartı borcum var. 25 bin YTL ile borçlarımı temizleyip düzlüğe çıkabilirdim. Ama asla vicdanım rahat olmazdı. Yapılan yanlışlığı sonradan anladım ve şanslı arkadaşımı arayıp buldum. Vicdanen çok huzurluyum” diye konuştu.