BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eşine az rastlanır bir olay

Bıçaklı saldırıya uğrayan ve kalbi duran genç kadın tıpta az görülen bir sorun ile karşılaştı.

Abone ol Kapkaççının saldırısına uğrayan Döndü Öztürk'ün kalbi durdu. Beynine bir süre oksijen gitmeyince 3-4 yaşındaki çocuğun zeka seviyesine geriledi.

Ankara’nın Yenimahalle semtinde ailesiyle birlikte yaşayan ve bir medikal firmasında çalışan Döndü Öztürk’ün hayatı aldığı bir bıçak darbesiyle karardı.

29 yaşındaki genç kız 8 Ağustos akşamı işinden çıkıp evinin yolunu tuttu. Evine metreler kala Öztürk gaspa uğradı. Çantasını isteyen saldırgan kendisine direnen Döndü Öztürk’ü baldırından bıçaklayıp kaçtı. Aşırı kan kaybeden talihsiz kızın yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti.

BEYNİNE OKSİJEN GİTMEYİNCE

Döndü Öztürk, vatandaşlar tarafından Demetevler’deki Onkoloji Hastanesi’ne kaldırıldı. 5 dakika süreyle kalbi duran Öztürk, doktorların yoğun çabasıyla kalbi çalıştırılarak yeniden hayata döndürüldü. Tedavinin ardından gözlerini açan genç kızın zeka düzeyinin ise normal olmadığı gözlendi.

Yapılan tekkikler sonucu Öztürk'ün beynine bir süre oksijen gitmediği için algılama yeteneğini kaybettiği ve 3-4 yaşındaki bir çocuğun zeka düzeyine gerilediği anlaşıldı.

VATANDAŞ YAKALATTI

29 yaşındaki bir genç kızın hayatının kararmasına neden olan kanlı saldırı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma başlattı. Cinayet Masası dedektifleri saldırının gerçekleştiği semtte vatandaşlarla işbirliğine girdi. Polis ile vatandaş işbirliği kısa sürede meyvesini verdi. Saldırıdan sonra kaçan faili meçhul gaspçı görgü tanıklarının yardımıyla kısa sürede yakalandı. Döndü Öztürk’ü bıçaklayıp çantasını gasp eden zanlının 22 ayrı suçtan sabıkalı Hakan Y. olduğu saptandı. Kabarık suç dosyasına sahip olan Hakan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Genç kızın babası Yılmaz Öztürk’ün ise, “Kızımı bu hale koyanının cezasını adalet verecektir" dedi.