BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,00
ALTIN 2.470,01
HABER /  GÜNCEL

Milli karateciye tecavüz suçlaması

Avrupa Şampiyonu milli karateci hakkında şok suçlama.

Abone ol İzmir'in Aliağa ilçesinde, beden eğitimi öğretmeni Milli karateci hakkında, 17 yaşındaki kız öğrencisine tecavüz ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, 17 yaşındaki R.K.'nın ailesi, savcılığa başvurarak, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan milli karateci T.E.'nin (38), kızlarına tecavüz ettiğini öne sürdü.

Aliağa Cumhuriyet Savcılığı, iddiaları araştırmak için T.E.'nin kişisel bilgisayarına ve cep telefonuna el koydu. T.E. hakkında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işlem yapılmadığı ve savcılık tarafından gözaltına alınmadığı öğrenildi.

T.E., gazetecilere yaptığı açıklamada, iddiaların kesinlikle doğru olmadığını belirterek, ''İddiaları, yarışmalar için gittiğim Romanya'dan döndükten sonra öğrendim. Ben öğrencime, üvey babası tarafından tacize uğradığı ve ailesinin maddi durumu kötü olduğu için yardım ettim. Onu yurda yerleştirdim, sahip çıktım. Avrupa Şampiyonu olduğum için bundan yararlanarak benden para koparmaya çalışıyorlar. Psikolojik sorunları olan bir öğrencimdi. Kendisi bana platonik ilgi duymuş ve böyle bir senaryo yazmış olabilir. 25 yıllık sporcu ve 15 yıllık eğitimciyim, benim vicdanım çok rahat. Böyle birşey söz konusu dahi olamaz'' dedi.

Aliağa Yeni Şakran beldesinde oturan R.K.'nın annesi N.K. ise, kızı 3 yaşındayken babası Y.K. ile ayrıldıklarını ve kendisinin M.K. ile evlendiğini belirterek, gazetecilere şunları söyledi:

''R.K.'nın velayeti babasında olmasına rağmen bizim yanımızda büyüdü. İddia edildiği gibi üvey babası kızıma herhangi bir tacizde bulunmamıştır. Bu olay örtbas edilmek istenebilir ancak bunu başaramayacaklar. Kızım şu an İzmir'de babasının yanında. Oğlumu tehdit etmişler bu konu hakkında da suç duyurusunda bulunduk. İfademizi değiştirmemiz konusunda baskı yapılıyor.''

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, iddiaların savcılık tarafından araştırıldığını belirterek, ''T.E. hakkında işlem yapılacak doneler oluşmadı. Öğretmen görevinin başında, araştırmalar sonucunda gereken yapılır'' dedi.