BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Eşi FETÖ'cü denildi! İstanbul İl Seçim Kurul başkanı Müberra Gürdal için açıklama

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İSTANBUL İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal'ın eşininin FETÖ'den cezaevine girdi iddia edilince HSK'dan açıklama geldi.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal'ın, yıllar önce emekli olan cumhuriyet savcısı eşi Mehmet Gürdal'ın "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği sebebiyle meslekten atıldığı ve bir gazeteci hakkında haksız iddianame düzenlediği"ne ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Bu isimde FETÖ'cü bir hakim yok

FETÖ üyeliği nedeniyle bugüne kadar meslekten ihraç edilen "Mehmet Gürdal" isimli başka bir cumhuriyet savcısı ve hakimin de bulunmadığını vurgulayan Başkanvekili Yılmaz, "Söz konusu haberin içeriği tamamen yanıltıcı olup, sağlam bir dayanağa da sahip değildir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Yılmaz, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de paylaştığı açıklamasında, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal'ın dün akşam yaptığı yazılı açıklamasına da yer verdi.

Müberra Gürdal ne demişti?

Hâkim Gürdal, eşi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Gürdal'ın 2004 yılında emekli olduğunu ifade ederek “Şahsımla ilgisi bulunmayan sadece isim benzerliğinden ilişki kurularak hakkımda asılsız bir şekilde algı oluşturmak amacıyla mesnetsiz ve art niyetli paylaşımlar ile medya organlarında haberler yapılmıştır. Bu yalan iddiaları ortaya atanlar ve yayanlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır”demişti.

NE OLMUŞTU?

Hakim Müberra Gürdal başkanlığındaki İstanbul il Seçim Kurulu, CHP’nin başvurusunu kabul ederek oyların yeniden sayımını durdurmuştu. Bu gelişme üzerine Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin itirazını kabul eden İstanbul İl Seçim Kurulu’nun 7 ilçede oy sayımının durdurulması kararı için olağanüstü toplanarak oy sayımının tebdir amaçlı durdurulması kararı kaldırmıştı. 

Gürdal'ın aldığı karar sonrasında bazı medya kurumlarında eşinin FETÖ'cü olduğuna dair haberler yapılmıştı.